Ronald (l) en Rik(r) zijn helemaal klaar voor het concert.
Ronald (l) en Rik(r) zijn helemaal klaar voor het concert.

HF Witte Centrum viert 50- jarig bestaan

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 4 december bestaat het HF Witte Centrum in De Bilt 50 jaar. Het bestuur laat dit jubileum niet aan zich voorbijgaan en organiseert op zondag 2 januari 2022 een Jubileum Nieuwjaarsconcert met Tim Akkerman in samenwerking met de Koninklijke Biltse Harmonie.

‘Van dorpshuis naar event-centre’, zo kun je de geschiedenis van het HF Witte Centrum in het kort samenvatten. In die 50 jaar veranderde natuurlijk veel. ‘Over de eerste veertig jaar van HF Witte valt helaas niet veel na te trekken’, vertelt Rik Drieënhuizen, voorzitter van de stichting. ‘Het archief bestaat voornamelijk uit vergaderstukken van de toenmalige besturen. Natuurlijk maakten plaatselijke verenigingen graag gebruik van de ruimte binnen het dorpshuis, zoals de Carnavalsvereniging. ‘In de loop der tijd traden ook allerlei bands op van The Cats tot Lee Towers en van Di-rect tot het West- Fries Mannenkoor’, vult bedrijfsleider Ronald van Leeuwen aan.

Zelfstandig
Vanaf 2014 is de stichting financieel onafhankelijk. Drieënhuizen: ‘Daar zijn wij heel blij mee. De stichting hield in 2013 subsidiegeld over en toen was de tijd daar om voor zelfstandigheid te gaan. Een besluit waar wij nog steeds helemaal achter staan’. Het HF Witte Centrum ontvangt zelfstandig haar klanten en faciliteert deze in alles.

Uitstraling
Na vijftig jaar breekt voor HF Witte een nieuwe fase aan. Van Leeuwen: ‘Rondom het HF Witte worden nieuwe huizen gebouwd. De buitenkant van HF Witte moet één geheel vormen met de omringende huizen. Eén van de ideeën is een Scandinavische uitstraling met een houten geraamte. Het nieuwe logo van HF Witte wordt gemaakt door de schoondochter van Jits Bakker’.

Akkerman
Met ingang van zondag 2 januari 2022 treedt Rik Drieënhuizen af als voorzitter van de stichting, Peter van Eijken volgt hem op. Drieënhuizen: ‘Ik vind het mooi geweest na vele jaren bestuurswerk. Een nieuwe fase breekt aan, met een nieuwe voorzitter. Mijn voorzitterschap eindigt met een mooi feest op 2 januari. Ik verheug mij op het concert van Tim Akkerman’.

Akkerman werd bekend als leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect. Met de band scoorde hij diverse top-tien hits in Nederland en enkele hitparadenoteringen in het buitenland. In 2009 ging hij verder als soloartiest.

Voor het Jubileum Nieuwjaarsconcert op zondag 22 januari 2022 vanaf 14.00 uur, zijn nog kaarten verkrijgbaar. Wees er snel bij, want op is op. Tickets zijn verkrijgbaar bij het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt of bel: 030 2203954.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal kaarten ter beschikking gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp HF Witte. De kaarten worden onder de inzenders per 2 verloot. Iedereen krijgt bericht.