Drukte voor het doel van Nederhorst.
Drukte voor het doel van Nederhorst.

Koploper ziet alle hoeken van SVM-veld

Algemeen

Zonder aanmoediging van publiek, nam SVM het thuis in Maartensdijk op tegen de koploper van de competitie: Nederhorst. SVM was erop gebrand om de, door de coronamaatregelen, thuisgebleven supporters toch iets te juichen te geven en schoot uit de startblokken.

Al in de 6e minuut was het raak voor SVM; uit een corner van Kai de Bruijn schoot Leroy Engel de bal in twee keer in het dak van het doel. Vanaf dat moment was het al duidelijk dat er voor Nederhorst niets te halen zou zijn. SVM had het betere van het spel en de kansen bleven zich opstapelen. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd kwam vlak voor rust. Een briljante vrije bal vanaf eigen helft valt perfect over alles en iedereen heen, in de voeten van Roy Wijman. Wijman ziet de keeper uitkomen en plaatst de bal met een perfect boogballetje over hem heen: 2-0. 

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. SVM schoot opnieuw uit de startblokken en na slechts twee minuten spelen schoot Mike de Kok de 3-0 achter de keeper van Nederhorst. In de 68e minuut was het feest compleet. Na een scherpe voorzet van Djoey Engel, gleed Kai de Bruijn de 4-0 binnen. Invaller Elio Zimbile leek het nog mooier te maken voor SVM, maar zijn 5-0 werd afgekeurd wegens hands. In de 81e minuut moest SVM pas de eerste grote kans van Nederhorst toestaan. Uit een vrije trap van Nederhorst tikt Max Koetze de bal met een heerlijke zweefduik uit de kruising. Met de 4-0 overwinning op de koploper op zak, reist SVM volgende week af naar het Utrechtse Overvecht, om de winstreeks van twee wedstrijden te continueren tegen VVJ.         (Coen de Valk)