Logo vierklank.nl
Montessori 1 overtuigend winnaar van het schoolschaaktoernooi.
Montessori 1 overtuigend winnaar van het schoolschaaktoernooi. (Foto: )

Montessori overtuigend winnaar in schoolschaaktoernooi

Op woensdag 10 november deden zes scholen in twaalf teams mee aan het kampioenschap schaken, georganiseerd door schaakvereniging De Biltse Combinatie, voor basisscholen in de gemeente De Bilt.

In het H.F. Witte Centrum werd op de borden een stevige strijd geleverd tussen de twaalf teams die elk uit vijf kinderen bestonden. Het jaarlijkse toernooi wordt gesteund door het Fonds Sportbevordering De Bilt. 

Titelverdediger was de Julianaschool: zij waren twee jaar geleden kampioen geworden. Maar eerst werd van Wereldwijs1 en daarna ook van Montessori1 niet gewonnen met als gevolg een bordpuntje te kort om op het podium te staan. ‘Eeuwige tweede’ Wereldwijs kreeg deze editie zelfs dat niet voor elkaar: met enkele bordpunten meer eindige Motessori2 op de tweede plaats. De derde plaats was derhalve voor Wereldwijs.

Montessori1 en -2 en Wereldwijs mochten een taart in ontvangst nemen. Montessori1 kreeg daarnaast de wisselbeker en de vijf spelers mogen vijf maanden lang gratis bij schaakvereniging DBC komen meespelen. (Joop Faber)

Meer berichten