Het Nieuwe Lyceum in vroegere tijden.
Het Nieuwe Lyceum in vroegere tijden.

Het Nieuwe Lyceum viert lustrumfeest

Algemeen

In de week van 8 november is het feest op Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven. De school bestaat meer dan 85 jaar en voor alle (oud) leerlingen en (oud) medewerkers is van alles te doen. Woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 november pakt de school uit voor alle huidige leerlingen/ medewerkers en zaterdag 20 november zijn alle oud leerlingen en oud medewerkers welkom.

door Walter Eijndhoven

De school bestond vorig jaar al 85 jaar, maar door de coronacrisis ging het hele feest niet door. Dit jaar is dat wel mogelijk. Een goede reden dus om nu eens flink uit de slof te schieten. En dat doet HNL.‘Onze reüniecommissie heeft van alles georganiseerd’, vertelt Agaath Mauritz, docente wiskunde. ‘Woensdag 10 november gaan wij met alle leerlingen naar De Uithof in Den Haag, het grootste overdekte sportcentrum van Europa. Hier is van alles te doen: snowboarden, skiën, schaatsen, karten, maar ook kun je daar lasergamen, bungee soccer of sumoworstelen. Ik denk dat onze leerlingen daar een topdag beleven. En dat is wel een keer nodig, na een zwaar jaar met corona’.

Vossenjacht
Donderdagavond 11 november zijn alle medewerkers uitgenodigd voor de Comedyshow Boom Chicago. ‘Wij hopen dat het personeel een leuke avond beleeft in dit Amsterdamse theater’, vertelt rector Philip Wind. ‘De hele avond staat in het teken van muziek, improvisatie en stand up comedy. Maar dat is nog niet alles. De volgende dag, vrijdag 12 november houden wij een vossenjacht in het dorp. Winkelend publiek moet dus niet vreemd opkijken als zij een zwerver zien langslopen of een als wandelende coronapas vermomde docent(e)’. ‘Vrijdagochtend wordt één grote verkleedpartij voor onze docenten. Dus dat wordt lachen. Daarna verspreiden zij zich in het centrum van Bilthoven en leerlingen proberen hen te ontmaskeren. Wie de meeste vossen heeft, is winnaar’.

Reünie
Zaterdag 20 november organiseert HNL een grote reünie voor iedereen die op HNL onderwijs heeft gehad of gegeven. De reünie vindt plaats in het schoolgebouw aan de Jan Steenlaan 38 in Bilthoven. De school opent haar poorten voor alle reünisten om 15.00 uur. Vanaf 14.00 uur zijn oud- en huidige medewerkers welkom. De reünie duurt tot 19.00 uur. Momenteel zijn er 410 inschrijvingen voor de reünie. Degenen die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen een toegangsbewijs reserveren via de website van de school: www.hetnieuwelyceum/reünie.nl

!