Eindexamenkandidaten maken korte eindexamenfilm ‘Nootzaak’.
Eindexamenkandidaten maken korte eindexamenfilm ‘Nootzaak’.

‘Nootzaak’ geproduceerd door eindexamenkandidaten

Algemeen

Drie zesdejaars leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht uit de gemeente De Bilt maken samen met medeleerlingen een korte film als eindexamenopdracht.

Uit gemeente De Bilt zijn Maud Stoon, Vera Smits en Micky Luinge samen met nog 6 anderen uit Utrecht al gedurende 2 maanden bezig met hun eindfilm. Bij deze opdracht zijn ze in hun keuze vrijgelaten voor wat betreft het onderwerp en de aanpak. De enige voorwaarde was de lengte van circa acht minuten. 

Suiker
De film is gebaseerd op de korte film Suiker van NTR Kort! De eindexamenfilm heet Nootzaak en heeft ongeveer dezelfde opbouw als de korte film Suiker. Nootzaak gaat over een jongen met een ernstige notenallergie die zich van geen kwaad bewust een taart gaat bakken. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor beeld, geluid, regie en acteerwerk.

Vertoning
Ondertussen zijn de eindexamenkandidaten al hard op weg; de opnames zijn gemaakt en de eindbewerking is gestart. De film Nootzaak is 22 november te zien in Kinepolis Jaarbeurs. Kaartjes zijn te bestellen via micky.luinge@gmail.com.         (Micky Luinge)

!