Mynhardt Erasmus in zijn behandelkamer in het pand Akker 16 De Bilt.
Mynhardt Erasmus in zijn behandelkamer in het pand Akker 16 De Bilt.

Result Care behandelt pijnklachten nu ook in De Bilt

Algemeen

door Guus Geebel

Het Centrum voor Rug en Beweging Result Care heeft, naast vestigingen in Molenhoek en Velp, sinds begin oktober ook een vestiging in De Bilt. Door chiropractie te combineren met fysiotherapie kunnen mensen daar terecht voor de meest gecompliceerde klachten. Tijdens het behandeltraject kan gratis gebruik gemaakt worden van de aanwezige sportfaciliteiten om optimaal te herstellen.

Mynhardt Erasmus is bij Result Care in De Bilt nu nog de enige chiropractor, maar in de toekomst komt er misschien een bij. ‘In Molenhoek en Velp hebben we eigen fysiotherapeuten maar in De Bilt werken we samen met anderen.’ Mynhardt Erasmus is opgeleid in Zuid-Afrika waar hij vier jaar lang een eigen kliniek had. Hij is nu drie maanden in Nederland en de bedoeling is hier te blijven. Hij studeerde aan de Universiteit van Durban-Westville waar hij werd opgeleid tot arts, een studie van zes jaar. In Zuid-Afrika kon hij diagnoses stellen, scans aanvragen, bloedonderzoek aanvragen en alle medische handelingen als een huisarts verrichten. Hij is nu senior member bij Result Care, waarvan Remco van der Veen directeur is. ‘Molenhoek is een hele grote praktijk, Velp en De Bilt zijn kleiner. In De Bilt kwam ruimte beschikbaar en daarom zijn we ook hier begonnen.’

Dry needling
Mynhardt vertelt een en ander over wat een chiropractor doet. ‘Een chiropractor behandelt rugklachten, nekklachten en pijnlijke gewrichten. Wij focussen op het zenuwstelsel, de wervelkolom en andere gewrichten bij nekpijn, rugpijn of hoofdpijn. We zijn opgeleid de neuromusculoskeletal (het spier-, pees- en botstelsel) conditie te behandelen en zenuw-, rug- en spierklachten op te lossen. Dat doen we manueel en met dry needling. Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. ‘Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Met dry needling kunnen we spieren losmaken en kunnen we het gewricht manipuleren en corrigeren.’ Geïnteresseerden kunnen zich tot Mynhardt Erasmus wenden als ze door hem behandeld willen worden via telefoonnummer 085-2103706.

!