Logo vierklank.nl
Vrijwilligers gaan met bewoners van Huize het Oosten op pad.
Vrijwilligers gaan met bewoners van Huize het Oosten op pad. (Foto: )

Gemeenteambtenaren wandelen en werven

Precies op het moment dat ze gingen wandelen scheen de zon, alsof het zo was afgesproken. En dat was prettig voor de bewoners van Huize het Oosten en de ambtenaren van gemeente De Bilt. Tijdens de wandeling verspreidden ze een wervingsflyer in de buurt, om zo bewoners enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk bij Huize het Oosten.

Huize het Oosten heeft verschillende werkzaamheden voor vrijwilligers, van wandelen tot tuinieren, van voorlezen tot samen muziek maken. De actie is belangrijk omdat veel vrijwilligers zijn afgehaakt in de coronatijd. Dit is niet alleen merkbaar bij Huize het Oosten maar ook bij andere vrijwilligersorganisaties in de gemeente. 

Maatschappelijke betrokkenheid
De constatering dat het aantal vrijwilligers is afgenomen in coronatijd was voldoende reden voor ambtenaren van gemeente De Bilt om de handen uit de mouwen te steken. Door met de bewoners van Huize het Oosten te wandelen geven ze het goede voorbeeld. Bovendien werven ze op deze manier meteen nieuwe vrijwilligers om zich ook nuttig te maken in hun eigen buurt. 

Samen voor De Bilt
Samen voor De Bilt bracht beide partijen samen. Wilt u ook iets betekenen voor een ander of wilt u ook nieuwe vrijwilligers werven? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt via: judith@samenvoordebilt.nl

Meer berichten