Spelers van NOVA C1 en de vrijwillige brandweer van De Bilt enthousiast over hun gezamenlijke oefening.
Spelers van NOVA C1 en de vrijwillige brandweer van De Bilt enthousiast over hun gezamenlijke oefening.

Nova C1 ‘slachtoffer’ bij brandweeroefening

Algemeen

Een aantal ouders van Nova-leden is als vrijwilliger actief bij de brandweer in De Bilt. Via die weg kreeg het Nova-bestuur de vraag of het mogelijk was om een brandweeroefening te organiseren in de kantine van de club.

Dinsdagavond 2 november rond 20.00 uur begon de oefening met het onder de rook zetten van de kleedlokalen, gangen en entree. Omdat Nova C1 aan het trainen was, konden de spelers uit dat team na hun training worden betrokken bij de oefening. Dit was uiteraard eerst afgestemd met hun ouders. De ‘slachtoffers’ van de C1 werden verspreid over de kleedkamers en speelden dat ze waren bedwelmd door de rook. De brandweerlieden moesten de slachtoffers één voor één naar buiten tillen. Nadat ook de brand meester was, werd de oefening afgerond en nabesproken.

Bekend
Naast dat het goed is voor de brandweer om te oefenen in gebouwen die in gebruik zijn, was het voor Nova ook goed om ‘bekend’ te zijn met de kantine voor het geval dat het een keer misgaat. Nova is dan ook blij dat de club en de brandweer een mooie oefening hebben kunnen organiseren. (Renske van Kempen)