Afbeelding

FC De Bilt klimt naar vierde plaats

Zaterdag 6 november was GRC’14 uit Giessen de tegenstander van FC De Bilt. Een flinke rit naar het Brabantse land om te proberen verder te klimmen op de ranglijst; het was de moeite waard.

FC De Bilt had slechts een halve wedstrijd nodig om de Brabanders op de knieën te krijgen, want bij de rust stond er al een mooie 0-3 op het scorebord. De doelpunten voor de Biltse formatie werden gescoord door Sander van den Berg, Robin Notenboom en Murat Soner. GRC kon hier echt helemaal niets tegenover stellen.

Het was in de tweede helft helaas matig van beide kanten. Natuurlijk hoefde het voor FC De Bilt aanvallend niet zo nodig meer en was de Biltse verdediging zeer solide, waardoor GRC een kansloze middag beleefde. Toch wel jammer dat de doelpogingen van o.a. aanvoerder Sam Eerdmans en topscorer Sander van den Berg niet bijdroegen aan een superscore.

Het belangrijkste doel van deze middag is behaald: drie verdiende punten en weer een plaats hoger op de ranglijst. Kort na de gerenommeerde clubs Zuidvogels, Huizen en Sliedrecht, staat FC De Bilt op een knappe vierde plaats. Wordt vervolgd op zaterdag 20 november, thuis tegen Roda’46, aanvang 14.00 uur.