Logo vierklank.nl
<p><em>Voor mantelzorgers is er een ontmoetingsmoment met huisgemaakte taart.</em></p>

Voor mantelzorgers is er een ontmoetingsmoment met huisgemaakte taart.

(Foto: )

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen voor een (ziek) familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar; daarom spreekt men vaak van onzichtbare helden. In de week van 10 november worden mantelzorgers in de schijnwerpers gezet, want hun zorg mag gezien worden.

door Henk van de Bunt

Overal in het land vind je deze onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom worden de schijnwerpers aangezet; dit kan fel zijn, om het hele land te laten zien hoe enorm belangrijk mantelzorgers zijn. Of klein; met een gebaar, een compliment of samen genieten van de zon of een filmpje.

Waardering
Ook tijdens het afgelopen jaar - dat in het teken stond van corona - stonden de mantelzorgers klaar voor hun naaste. Deze inzet van de mantelzorgers is goud waard. Daarom reikt de gemeente De Bilt - in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg - deze maanden opnieuw de mantelzorgwaardering uit.

Dag van de Mantelzorg
Elk jaar is er extra aandacht voor de mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg. Op woensdag 10 november zijn mantelzorgers uit de gemeente De Bilt van harte welkom bij een koffiemoment; bij Buro Lou / House of Toast (Leijenseweg 38 in Bilthoven) kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten, hun verhaal even kwijt en een waardevol moment voor zichzelf nemen. Met huisgemaakte taart, lekkere koffie en een optreden van het lokale duo Paul en Andrea. Zij brengen sfeervolle vertolkingen van bekende pop- en jazznummers met zang en gitaar. De consulenten van Steunpunt Mantelzorg zijn ook aanwezig en desgewenst kan er meteen een afspraak worden gemaakt om eens verder te praten. Mantelzorgers die deze ochtend willen komen, dienen zich mede in verband met de coronamaatregelen vooraf aan te melden door een e-mail te sturen aan mantelzorg@mensdebilt.nl. Er zijn twee tijden: 10.30 uur en 11.45 uur, in de e-mail kan de voorkeur aangegeven worden. De locatie biedt beperkt plaats, dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. 

Aanvragen
De mantelzorgwaardering bestaat uit bonnen met een totale waarde van 50 euro, die te besteden zijn bij aangesloten lokale ondernemers die tijdens de lockdown waren gesloten. Deze waardering is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van gemeente De Bilt. Mensen die al staan ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt ontvangen de waardering per post vanaf medio november. Mantelzorgers die de waardering willen ontvangen kunnen zich tot het einde van dit jaar inschrijven bij Steunpunt Mantelzorg. Dat kan via www.mensdebilt.nl

Meer berichten