Afbeelding

Bezorgde bewoners starten petitie Hessingterrein

Algemeen

Op 23 december wordt in de gemeenteraad De Bilt beslist over een bouwplan op het voormalige Hessingterrein in De Bilt aan de Utrechtseweg. Bezorgde bewoners vinden het onacceptabel dat men wil bouwen buiten de rode contour, in NNN-gebied, ten koste van flora en fauna, buiten de huidige loop van de Biltse Grift.

Bezorgde inwoners van de gemeente De Bilt; en liefhebbers van het unieke Utrechts natuurlandschap constateren dat de werking van de -zwaarbevochten- wildtunnels onder de Utrechtseweg en de Biltse Rading deels teniet zal worden gedaan en dat voorgestelde natuurcompensatie in de Voorveldse polder écht onvoldoende is en pas in een veel te laat stadium gerealiseerd zal gaan worden. Ecologen die dit gebied kennen hebben een geheel andere mening dan de ecologen die voor de ontwikkelaar werken, en hebben grote twijfels bij de waarde van de ‘natuurcompensatie’.

Deze bezorgde inwoners verzoeken de gemeenteraad van De Bilt om het Bestemmingsplan niet vast te stellen in de raadsvergadering van 23 december 2021 en bouwplannen te beperken tot binnen de huidige loop van de Grift. De groep is niet tegen woningbouw op deze locatie, maar wel tegen woningbouw in een door de Rijksoverheid vastgesteld en beschermd natuurgebied, het zogenaamde NatuurNetwerkNederland, dat nota bene recent ook nog de Werelderfgoed-status van Unesco heeft verkregen.

Tekenen van de petitie kan op www.petities.nl