Afbeelding

SVM scoort te weinig

Wat is er toch met het vlaggenschip van SVM aan de hand? DWSM leek de ideale tegenstander om nu eens vaker het net te laten bollen. Het eerste kwartier was dan ook veel belovend; met snelle counters creëerden de geel-blauwen al direct genoeg kansen. Spits Tycho Brandon kreeg kansen maar schoten gingen net over. Het wachten was op de verdiende voorsprong. DWSM uit Maarssen stelde behalve wat plaagstootjes hier weinig tegenover.

Na ruim een half uur spelen kwam de 1-0 op het scorebord. Tom Jansen soleerde prachtig door de verdediging en bracht de DVSM-verdediging zo in de problemen dat de bal in het eigen doel ging. SVM wilde meer en kreeg ook meer dan genoeg mogelijkheden om te scoren. Maar SVM heeft al weken een probleem: scoren; voetballend zit het wel goed, maar doelpunten maken is een ander verhaal.

Na de thee ging een verbeten SVM op jacht naar de 2-0. DWSM werd gevaarlijker en al na 1 minuut in de 2e helft stond de stand door slordig verdedigen gelijk. 1-1. SVM toonde veerkracht en het aantal scoringsmogelijkheden groeide met de minuut. Maar zelfs de fraaiste kansen werden niet benut. SVM speelde slordig en miste de rust in haar spel en bood DWSM kansen om in de wedstrijd te komen. Na een uur spelen stond de 1-2 op het scorebord en opnieuw ging de thuisploeg op jacht en opnieuw naar de gelijkmaker. Maar zelfs alleen voor de keeper lukte het niet en ook telkenmale bleek de doelman van de bezoekers een niet te passeren hindernis. SVM bleef met de moed der wanhoop strijden voor een gelijkspel, maar DWSM maakt er voor de statistiek nog 1-3 van.

A.s. zaterdag gaan de Maartensdijkers op bezoek in en tegen Kockengen.