Afbeelding

FC De Bilt wint van Nivo Sparta

Op zaterdag 30 oktober kwam het voor FC De Bilt onbekende Nivo Sparta uit Zaltbommel op bezoek. Beide ploegen bevinden zich in de grote middenmoot van de eerste klasse. De Bilt kampt nog steeds met veel geblesseerde spelers. Tijdens de warming up viel centrale verdediger Floris Blom ook nog uit. Hij werd uitstekend vervangen door Lennart van Dijk.

Na enige minuten aftasten, verspeelde De Bilt de bal onnodig op het middenveld, waar Nivo Sparta handig van profiteerde en hun spits stond ineens voor keeper Menno Vink. De spits schoot heel degelijk in en zo stond het in de zesde minuut ineens 0-1. Daarna ging De Bilt op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde tot de 34e minuut alvorens de 1-1 op het scorebord verscheen. Een prachtige actie van Oualid Imoussaten gevolgd door een prima pass op Robin Notenboom. Robin zorgde vervolgens heel slim voor een mooie assist op Sander van den Berg, die de bal perfect afrondde.

Na rust waren nog niet eens alle toeschouwers uit de kantine, toen Murat Soner een vrije trap het zestienmetergebied van de Zaltbommelaars in joeg. En Lennart wist daar als meekomende centrale verdediger wel raad mee: 2-1. Tien minuten later weer een mooie snelle aanval van De Bilt met een scherpe diepe bal. Robin wilde de bal over de keeper koppen, maar de keeper liep hem omver, met een penalty als resultaat. Aanvoerder Sam Eerdmans ontfermde zich hierover en schoot onberispelijk binnen en zo werd het met nog ruim een half uur te spelen 3-1; dat werd ook tegelijk de eindstand. Aanstaande zaterdag is er een uitwedstrijd tegen GRC in Giessen.