In en tegen Apeldoorn verzamelde Nova de eerste punten. (foto Renske van Kempen)

Eerste punten voor Nova

Apeldoorn wist in de heenwedstrijd tegen Nova in Bilthoven met 1 punt verschil te winnen. Apeldoorn stond in de middenmoot en Nova was nog altijd puntloos. Wederom werd er door de selectie hard getraind om eindelijk punten te pakken.

De wedstrijd begon voor Nova wat zenuwachtig. Na enkele minuten was het team los. Mooie aanvallen werden beloond en ook de verre schoten vielen binnen. Het was Nova die de dienst uitmaakte en met een verdiende voorsprong de rust in ging.

Tijdens de rust besprak het team dat het moest blijven werken en geen gekke dingen moest doen. En dit lukte. Nova ging in de 2de helft verder waar het de eerste helft was gebleven en bleef de betere ploeg. Apeldoorn probeerde hier nog wat tegenin te brengen door met wat wissels te komen. Eigenlijk is Nova 1 nooit meer echt in de problemen gekomen. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en eindigde in 14-17. Hiermee was de eerste overwinning een feit.

Over een paar weken start de zaalcompetitie. Hierin wacht voor de selectie weer een nieuwe uitdaging in de tweede klasse.(Mex de Vree)