Logo vierklank.nl
Klaas van der Sterren (links), aanjager van de Werkgroep Circulaire Economie De Bilt betrekt zijn gehoor bij het onderwerp.
Klaas van der Sterren (links), aanjager van de Werkgroep Circulaire Economie De Bilt betrekt zijn gehoor bij het onderwerp. (Foto: )

Wanneer heeft de mens eindelijk genoeg

Ooit is voorspeld dat door onze technologische vooruitgang de productiviteit zo hoog zou worden dat we nooit meer zouden hoeven te werken. Maar dat punt bereiken we nooit, omdat we steeds meer willen en nieuwe behoeften krijgen.

Die vicieuze cirkel probeert de gemeente-brede Werkgroep Circulaire Economie De Bilt te doorbreken, door mensen bewust te maken van het feit dat we de aarde moeten liefhebben, maar aan het uitputten zijn met onze verspillende levenswijze, en dat we bewuster met onze leefomgeving moeten omgaan; afgelopen zaterdag was er een Circulair Café in Buro Lou, het oude politiebureau in Bilthoven, waar kunstenaars, fietsenmakers en zelfs een bakker hun plek hebben gevonden.

Kalf
Geen plastic tassen of flesjes gebruiken, afval gescheiden inleveren, minder vlees eten, op maat koken en inkopen, elektrische apparaten inleveren, tweedehands producten kopen: een liefdevollere houding kortom, om tot een wereld zonder afval te komen. Plato’s impliciete vraag naar wanneer de mens eindelijk genoeg heeft en hoe dat stadium te bereiken is, kon natuurlijk minder gemakkelijk beantwoord worden. Volgens sommigen is het verminderen van de plaats van de religie in onze samenleving de bron waaruit de hunkering naar materiele behoeften ontspringt, in onze cynische dans rond het Gouden Kalf.

Meer informatie over de werkgroep is te verkrijgen via werkgroepce@gmail.com (Peter Schlamilch)

Meer berichten