Logo vierklank.nl
Foto:

De Klussenbus komt weer langs voor karweitjes

De mensen van de Klussenbus staan weer klaar om karweitjes op te knappen voor 65+’ers, gehandicapten en mensen met een uitkering. In verband met corona stond de bus enige tijd stil, maar achter de coulissen stonden de vrijwilligers werkt gewerkt.

door Walter Eijndhoven

Afgelopen jaar veranderde één en ander. Hoewel Stichting Klein karwei zelfstandig bleef, verhuisde het meldpunt voor klusjes naar het pand van Mens De Bilt. Vrijwilligers van de Klussenbus doen allerlei klusjes in en om huis, voor een tarief van 12 euro per klus. Hugens: ‘Voorheen stelden wij altijd 12 euro per klus, dat maximaal een uur mocht duren. Veel klanten denken dus dat een klusje van bijvoorbeeld een half uur 6 euro kost, maar dat is niet zo. Of de klus nu 10 minuten duurt of een uur, de prijs blijft hetzelfde, 12 euro’; als er materiaal nodig is dan kan het bedrag iets hoger uitvallen. Zorgt u dus dat u geld in huis hebt.’

Oproepbaar
‘Wij doen echt alleen klusjes die niet langer duren dan één uur’, legt Hugens uit. ‘Te denken valt aan ophangen en bevestigen van lampen, schilderijen, boekenplanken en dergelijke, kleine gaatjes in muren of plafonds dichten, lekkende kranen repareren, steunen bevestigen in de douche of op het toilet, cv ontluchten of bijvullen, schappen maken, gootsteen/ afvoer ontstoppen, gordijnrail vervangen/ bevestigen, wc-bril vervangen of lampen verwisselen en nog veel meer. Zoals in geval van storing bij radio, tv, computer of telefoon. Laat ernaar kijken’.

Dankzij de Stichting kan de Klussenbus 65-plussers, gehandicapten en mensen met een uitkering uit de brand helpen. Met het geld dat aan klusjes wordt verdiend, wordt nieuw gereedschap als boren, schroefjes, spijkers en dergelijke aangeschaft. Ook het onderhoud van de bus valt hieronder.

Meldpunt
Als u een klus heeft, kunt u het meldpunt bellen op werkdagen tussen 9.30 en 12.30 uur, op het telefoonnummer 030-2287799, u kunt ook bellen naar het meldpunt in Maartensdijk op nummer 0346-214161. Het meldpunt geeft uw aanvraag door aan de coördinator van de Klussenbus. Hij belt zo spoedig mogelijk om een afspraak te maken op een dinsdag of een donderdag. Een vrijwilliger komt dan langs om de klus te klaren.

Meer berichten