Logo vierklank.nl
De manager van SRO (de beheerder van het zwembad in Joint Venture met de gemeente) Annalies van Zoeren met enkele leden van de werkgroep na de uitreiking van de Pluim.
De manager van SRO (de beheerder van het zwembad in Joint Venture met de gemeente) Annalies van Zoeren met enkele leden van de werkgroep na de uitreiking van de Pluim. (Foto: )

Een Pluim voor het Zwembad

Sinds 2000 is in Nederland de eerste week van oktober de Week van de Toegankelijkheid; dit jaar van maandag 4 tot met vrijdag 8 oktober. Ieder(in), de koepelorganisatie en landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte, is de initiatiefnemer.

door Henk van de Bunt

De werkgroep De Bilt voor Ieder(in) bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de collectieve belangen van mensen met een beperking. Een inclusieve samenleving biedt zoveel mogelijk mensen de kans te participeren.

Pluim
Zaterdag 9 oktober werd een Pluim uitgereikt aan het ‘nieuwe’ zwembad Brandenburg. Hoewel het zwembad al weer ruim 2 jaar in het algemeen naar tevredenheid functioneert kon een beoordeling of het zwembad voldoende ‘ïnclusief’ was in verband met de beperkingen die corona met zich meebracht pas recent door deskundigen worden verricht. De werkgroep geeft de pluim aan het zwembad vanwege de bereidheid om aangewezen verdere verbeteringen zo mogelijk uit te gaan voeren; zo zullen bv de bollen bij de ingang nog een afstekende kleur krijgen zodat deze beter zichtbaar zijn voor slecht zienden en kleurenblinden.

Geleide-lijnen
Ineke Stienstra is lid van de werkgroep inclusie ‘De Bilt voor Iedereen’. Zij vertelt: ‘Als verdere activiteiten heeft de werkgroep de komende maanden nog de nodige activiteiten op de agenda staan, zoals het uitdelen van zadelhoesjes aan fietsen en andere voorwerpen die op de geleide-lijnen voor blinden en slechtzienden zijn geplaatst. Ook zal aandacht worden gevraagd voor de zelfde geleide-lijnen waar ze dysfunctioneel zijn aangebracht en aanpassing vragen en voor het aanbrengen van zebrastrepen op de (snelfiets)paden waar ze door een misverstand tussen gemeente en regio niet waren aangebracht. Ook de omleidingsroute van de buslijn bij de werkzaamheden op de Hessenweg is te ver van normale route en er zijn onveilige en voor rolstoelen slecht toegankelijke halte op de Biltse Rading.

Meer berichten