Logo vierklank.nl
De winnares van vorig jaar, Anke Hazeleger, reikt het Groene Lintje uit aan Jolanda van Hulst, bestuursvoorzitter van de Voedselbank De Bilt.
De winnares van vorig jaar, Anke Hazeleger, reikt het Groene Lintje uit aan Jolanda van Hulst, bestuursvoorzitter van de Voedselbank De Bilt. (Foto: )

Voedselbank wint Groene Lintje

Tijdens de Biltse Streekmarkt op vrijdag 15 oktober, reikte Anke Hazeleger, de winnares van het lintje in 2020, het Groene Lintje uit aan Jolanda van Hulst, bestuursvoorzitter van de Voedselbank in De Bilt. De Voedselbank kreeg de meeste stemmen van inwoners uit gemeente De Bilt.

door Walter Eijndhoven

Inwoners van De Bilt konden tot en met donderdag 14 oktober hun stem uitbrengen via de website van GroenLinks De Bilt. Behalve de Voedselbank, konden inwoners ook stemmen op Duurzaam De Bilt, een organisatie die onder andere de Biltse Week van de Duurzaamheid organiseert, maar ook gastlessen verzorgt voor het onderwijs in De Bilt. De derde genomineerde was de Vereniging van Eigenaren van de Kruisbekflat. Het bestuur verduurzaamde de flat.

Vrijwilligers
De Voedselbank is blij met de prijs. Iedere week helpen vrijwilligers 140 huishoudens om de week door te komen. Tijdens de uitreiking van het Groene Lintje roept Jolanda van Hulst op om je vooral aan te melden als vrijwilliger bij de Voedselbank.

Volgens de website van GroenLinks is het Groene Lintje al jaren een vaste waarde aan het begin van de herfst. Hiermee zetten zij bedrijven of personen in het zonnetje die een bijdrage aan een sociaal en duurzaam De Bilt leveren.

Meer berichten