Logo vierklank.nl
<p><em>Gezellige drukte op de eerste streekmarkt na corona.</em></p>

Gezellige drukte op de eerste streekmarkt na corona.

(Foto: )

De Biltse Streekmarkt is weer van de partij

Na meer dan anderhalf jaar afwezigheid ging vrijdag 15 oktober de Biltse Streekmarkt weer van start. Tussen 15.00 en 19.00 uur waren bezoekers van harte welkom op een nieuwe locatie bij Kinderboerderij De Schaapskooi, achter het Lichtruim in Bilthoven.

door Walter Eijndhoven

De locatie van deze ‘eerste’ streekmarkt na corona was top op het terrein van De Schaapskooi, tussen alle kippen, geiten, varkens, andere dieren en het Plukdoolhof. ‘Veel ondernemers en bezoekers waren ontevreden over de plek waar wij voorheen de Streekmarkt organiseerden’, vertelt Joanne Ronhaar van Biltsheerlijk. ‘Te ongezellig en te winderig. Ook de Streekmarkt tijdens de Kerstmarkt rond de Dorpskerk in De Bilt viel niet in goede aarde. Bezoekers van de Kerstmarkt riepen ‘Oh, daar staan ook nog wat kraampjes’. Voor Biltsheerlijk, als organisator van de Streekmarkt, was dat voldoende reden op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk kwamen wij terecht bij De Schaapskooi’.

Milieuvriendelijk
Het terrein leent zich goed voor de organisatie van de Biltse Streekmarkt. Ruim en toch gezellig. Een veelzijdige groep ondernemers uit de regio verwelkomden de vele bezoekers met gezonde en milieuvriendelijke producten van eigen land. Ook enkele non-food ondernemers kregen een plek op de markt. Biltsheerlijk vindt het hierbij belangrijk dat de producten duurzaam zijn met een transparant en goed verhaal. Christianne Hennipman van biologische boederij De Bonte Parels uit Westbroek is heel blij met deze locatie. ‘Natuurlijk speelt ook het goede weer een grote rol, maar deze plek is echt bijzonder geschikt voor een streekmarkt. Ik kwam hier vanmiddag met diverse producten van onze boerderij, maar binnen twee uur was alles al uitverkocht. Gelukkig komt Rutger straks nog meer brengen, het loopt namelijk storm’.

Pompoen
Naast de vele kraampjes, konden bezoekers genieten van de swingende muziek van Kebbek. Ronhaar: ‘De markt is vooral een plek van ontmoeting en verbinding. Heel waardevol na het coronajaar. En muziek brengt ook verbinding tussen mensen. Wij hebben trouwens ook nog een prijs in het verschiet voor de bezoeker die het gewicht raadt van de pompoen, bij de ingang van de markt. De pompoen weegt 7,25 kilo. Eén persoon zat er het dichtstbij met 7,4 kilo en ontvangt een Biltsheerlijk-tas met walnoten.

Meer berichten