Logo vierklank.nl
Foto:

SVM doet zichzelf te kort

Het Maartensdijkse SVM was nog zo goed aan de competitie begonnen met een 4-0 zege op De Vecht. Daarna waren het nipte verliespartijen: uit tegen Elinkwijk (2-1) en thuis tegen UVV (1-2). Op het prachtige sportcomplex van SV Hertha (Vinkeveen) moest het dan maar gebeuren; de Maartensdijkers waren er klaar voor. 

SVM startte met goed en snel combinatiespel. De gastheren werden vastgezet en het wachten was op de voorsprong voor de geelblauwen. Het eerste kwartier had dat al moeten en kunnen gebeuren, maar SV Hertha deelde zelf ook plaagstootjes uit. De 0-1 was fraai; uit een prachtige assist van Kai de Bruin scoorde goudhaantje Mike de Kok. SVM wilde voor de rust nog de 0-2 binnentikken, maar gaf door slordig verdedigen de voorsprong te gemakkelijk uit handen 1-1. SVM hield de controle op de wedstrijd en Tom Jansen tikte keurig dankzij een assist van Mike de Kok de 1-2 binnen. 

Na de rust een feller Hertha. Toch kwam SVM uit een snelle aanval uit het boekje op 1-3 door Diederick Hafkemeijer maar vanwege buitenspel annuleerde de arbiter van dienst de goal. SVM bleef via snelle counters erg gevaarlijk, maar benutte de kansen onvoldoende en de thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 65eminuut door een overtreding in het strafschopgebied. Hertha benutte de strafschop (2-2).

Jammer dat SVM de laatste 20 minuten met 10 man verder moest, waardoor de rollen omgekeerd werden. Hertha ging op jacht naar de voorsprong en met nog een 15 minuten te spelen kwam deze voorsprong er ook 3-2. SVM bracht Good Old Roy Wijman en Tycho Randon nog in het veld voor de moegestreden Tom Jansen en Stijn Orsel. SVM speelde alles of niets en kreeg kansen op de gelijkmaker. Maar in plaats van de verdiende 3-3 werd het 4-2. SVM kwam in de laatste minuten nog op 4-3 door Diederick Hafkemeijer.

Meer berichten