Afbeelding

FC De Bilt wint van vv Almkerk

Na de overwinning op SVL lonkte voor FC De Bilt zaterdag 16 oktober een plek in de subtop van de eerste klasse, maar dan moest wel vv Almkerk verslagen worden. Almkerk wist het vorige week koploper Huizen enorm lastig te maken en was zeker van plan een goed resultaat te behalen in De Bilt.

In de eerste helft werd het al snel duidelijk dat FC De Bilt ook met de diverse aanpassingen een goede ploeg in het veld heeft gebracht. En zoals gezegd Almkerk streed voor een goed resultaat, dus het spel golfde leuk over en weer en het publiek werd redelijk vermaakt. Na ongeveer een half uur spelen kwam Sander van den Berg in het strafschopgebied aan de bal, hij draaide zich snel om en schoot de bal perfect in de hoek: 1-0. Enkele minuten later was daar weer een mooie voorzet van hem, nu kopte Floris Blom op het doel. De Almkerker doelman wist de bal te stoppen, maar Pier Veldman was alert en tikte de bal alsnog in het doel: 2-0. Vlak voor rust kwam Sander weer in scoringspositie en ook deze keer benutte hij de kans prima: 3-0.

In de rust wisselde de Biltse trainer enkele spelers. Almkerk begon in een soort alles-of-niets-poging om zich toch nog in de wedstrijd te knokken. Het was in de 75e minuut Steven van den Berg die heel beheerst de 4-0 voor zijn rekening nam. Rond de 80e wist Almkerk de eer te redden 4-1.The Man of the Match, Sander van den Berg maakte ook nog zijn derde na een mooie actie in de 90e minuut: 5-1.