Logo vierklank.nl
Gidi Croes, 95 jaar, heeft haar eerste boek geschreven.
Gidi Croes, 95 jaar, heeft haar eerste boek geschreven. (Foto: )

*Lezersactie* Kinderboek om te lezen of voor te lezen

Het is niet vanzelfsprekend dat je op je oude dag, 95, nog een boek gaat uitgeven; zeker niet als je geen schrijver van beroep bent en zelfs vroeger op school bang was een opstel te moeten schrijven. Gidi Croes uit Bilthoven schreef ‘Raka de eilandkabouter’.

Gidi: ‘Ik kan het alleen maar verklaren doordat ik van prille jeugd af aan nieuwsgierig ben geweest. En na een lang leven met vele ups en downs kreeg ik behoefte hierover te schrijven. Puur voor mijn eigen plezier: gedachtespinsels, verhalen voor (zeer) oud en jong’.

‘Het nu uitgegeven boekje is in de eerste plaats een voorleesboekje voor kinderen vanaf 5 jaar. En vanzelfsprekend later om zelf te kunnen lezen. Het bevat vier verhalen vol avonturen en vond zijn inspiratie in de herinnering aan het eiland La Palma waar momenteel een van de vulkanen aan het vuur spuwen is. Ik was er vele malen en onder de indruk van de prachtige en afwisselende vegetatie, waaronder de Drakenbomen die in het eerste verhaal een belangrijke rol spelen. Onder het schrijven was ik telkens benieuwd wat er zou gebeuren. En zo sloop ook in elk verhaal zonder bedoeling vooraf een moraal betreffende de positieve gevolgen van vriendschap, de gevolgen van pesten en eenzaamheid, de relatie tussen gezelschap en welbevinden, het fijne gevoel dat hulp bieden geeft en zo meer. Grootouders en ouders geeft het makkelijk aanleiding om met het kind in gesprek te gaan. De enkele nog voor het kind onbekende woorden zullen de woordenschat vergroten. Voornamelijk is elk avontuur dat Raka met zijn kleine bosdieren beleeft vol spanning. Zal een plannetje lukken? Durft hij als hij bang is moedig verder te gaan? Kan hij op zijn vrienden rekenen?’

‘Raka de eilandkabouter’ is verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal exemplaren ter beschikking gesteld. Om in aanmerking te komen stuurt u een mail met in het onderwerp ‘Raka’. De boeken worden onder de geïnteresseerden verloot. Iedereen krijgt bericht.

Meer berichten