Logo vierklank.nl
Ook Roelof de Boer (coördinator magazijn) hoopt dat de winkel weer snel open kan.
Ook Roelof de Boer (coördinator magazijn) hoopt dat de winkel weer snel open kan. (Foto: )

Heropening Voedselbankwinkel in 2022

Op zoek naar vrijwilligers

door Henk van de Bunt

Voedselbank De Bilt streeft naar heropening van de winkel in 2022. Voor de corona-uitbraak konden gebruikers hun eigen boodschappen uitkiezen in de winkel. Samen met een gastvrouw /gastheer werd het voedselpakket samengesteld. Zo werd rekening gehouden met de eigen wensen en voorkeuren van de gebruikers.

Bestuurslid Trudie Siegerink licht toe: ‘Door de corona-uitbraak moest de Voedselbank de winkel sluiten. Het was niet mogelijk in de kleine winkelruimte voldoende afstand van elkaar te houden. Nu worden door vrijwilligers voedselpakketten samengesteld, die de gebruikers kunnen afhalen. Er wordt voor gezorgd dat er voldoende gezonde producten in het pakket zijn en ook wordt rekening gehouden met bijzondere wensen zoals vegetarisch eten. Maar het is niet mogelijk dat gebruikers zelf kunnen kiezen en producten van hun voorkeur kunnen meenemen’. 

Vrijwilligers
‘Nu het lijkt dat het Coronavirus terrein verliest, treffen de vrijwilligers van de Voedselbank voorbereidingen tot heropening van de winkel. Gebruikers kunnen dan weer hun eigen producten kiezen. Dat vraagt wel extra veiligheidsmaatregelen. Omdat er in de winkel niet al te veel ruimte is, zal er worden gewerkt met een tijdslot. Elke gebruiker krijgt een bepaalde tijd toegewezen waarop hij of zij kan winkelen. Daardoor kan het nodig zijn dat de uitgiftedagen met een dag uitgebreid moeten worden. Naast de dinsdag en de vrijdag, zal de winkel dan ook op donderdag open zijn.

Voor de heropening van de winkel zijn meer vrijwilligers nodig. De Voedselbank heeft door de coronaperiode veel vrijwilligers verloren’. Voor het team social media zoekt de Voedselbank versterking met iemand die dit leuk vindt en kan werken met Facebook, en/of Instagram en Twitter.

Oproep
De Voedselbank doet een dringende oproep voor vrijwilligers. Er is een tekort aan gastvrouwen/gastheren; de vrijwilliger begeleidt de gebruiker in de winkel en helpt bij het maken van keuzes. Je bent beschikbaar op dinsdag of vrijdag, of in 2022 ook op donderdag. Het gaat om 4 uur wekelijks of een maal per 14 dagen.

Ook voor een magazijnvrijwilliger is er veel te doen: Samen met collega vrijwilligers beheer je de voorraad voedingsmiddelen. De voorraad wordt dagelijks aangevuld met overtollige producten uit supermarkten of gekocht van geld uit donaties. Voor deze functie ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar. Vrijwel elk dagdeel is er werk te doen in het magazijn. 

Rijden
Het team chauffeurs of bijrijders kan ook versterking gebruiken: Met de Voedselbankbus worden voedingswaren uit lokale supermarkten opgehaald. Ook zijn er wekelijks ritten naar Utrecht en naar Arnhem. De Voedselbank is op zoek naar chauffeurs of bijrijders. Beschikbaarheid van minimaal 4 uur per week, voornamelijk in de ochtend.

Aanmelden
Voedselbank de Bilt biedt voedselhulp aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt en die de gemeente de Bilt wonen. De Voedselbank geeft voedsel dat is gedoneerd en/of is gekocht dankzij financiële donaties.

Heb je interesse of wil je meer weten? Ga dan naar de website https://voedselbankdebilt.nl

of bel: 030 7514601; op dinsdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur of spreek het antwoordapparaat in.

Meer berichten