Logo vierklank.nl
<p><em>Wethouder Anne Brommersma, gebiedsbeheerder Albert Noorlander en gebiedsmakelaar Maarten Linssen met de sjablonen.</em></p>

Wethouder Anne Brommersma, gebiedsbeheerder Albert Noorlander en gebiedsmakelaar Maarten Linssen met de sjablonen.

(Foto: )

Extra aandacht voor vrijhouden trottoirs

Sinds 2000 vindt in Nederland de eerste week van oktober de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit jaar van maandag 4 tot met vrijdag 8 oktober. Ieder(in), de koepelorganisatie en landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte, is de initiatiefnemer. In De Bilt en Bilthoven wordt speciale aandacht geschonken aan het vrijhouden van stoepen.

door Guus Geebel

Op verschillende plaatsen waar wel eens auto’s of fietsen het trottoir blokkeren werden met sjablonen teksten met een afbeelding op de stoep gespoten. Voor mensen met een beperking kan dat een grote belemmering zijn. Degene die een fiets op het voetpad plaatst of de auto op de stoep zet is zich meestal niet bewust van de impact die dit heeft op gebruikers van de stoep. Vandaar deze bewustwordingsactie. Wethouder Anne Brommersma spoot op donderdag 7 oktober op de hoek van de Julianalaan en de Koperwieklaan met biologisch afbreekbare krijtspray de eerste tekst op de stoep. Van de Werkgroep Inclusie ‘De Bilt voor Iedereen’ waren Ineke Stienstra, Yvonne Wesseling en Wilma Dijkstra bij deze starthandeling aanwezig. De wethouder kreeg van Yvonne Wesseling een echte pluim voor haar inzet voor een toegankelijke gemeente.

Meer berichten