Logo vierklank.nl
De projectgroep op de heuvel en de kinderen, voor wie het allemaal is bestemd aan de voet van de heuvel.
De projectgroep op de heuvel en de kinderen, voor wie het allemaal is bestemd aan de voet van de heuvel. (Foto: )

Renovatie speeltuinen Bongerdlaan zeer geslaagd

Twee jaar is er door een projectgroep van twintig buurtbewoners uit de Bongerdlaan hard gewerkt om de renovatie van twee speeltuinen voor elkaar te krijgen. Woordvoerder Imke van de Graaf is zeer tevreden en trots op het resultaat. 

door Henk van de Bunt

Zondag 10 oktober vond in aanwezigheid van wethouder Madeleine Bakker, sponsors en bewoners de opening plaats. Ale bezoekers waren enthousiast over het resultaat. De opening werd opgeluisterd door accordeonmuziek van Wijkraadvoorzitter Ebbe Rost van Tonningen met een bewerkte versie van het lied ‘Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe’, dat uit volle borst werd meegezongen. 

Spectaculair
De (lange) naam ‘Ontmoetingsplekken Bongerdlaan/Hendrick de Keijserkwartier en Perenlaan’ geeft aan dat de speeltuin voor de hele buurt is bedoeld, maar ook voor bezoekers vanuit andere buurten en wijken; gezien de ruimte en aantal speeltoestellen gaat dat zeker lukken. Spectaculair is een installatie waarmee jongeren zelf grondwater kunnen oppompen. Naast de speeltoestellen en zandbakken is ook een stukje grasland beschikbaar voor bijvoorbeeld balspelen. De afgelopen maanden bleek al dat anderen kinderen uit de buurt graag met ouders en grootouders gebruik maken van de speeltuinen.

Ontmoetingsplek
Wijkraadvoorzitter Ebbe Rost van Tonningen is enthousiast: ‘Deze speeltuin is een voorbeeld hoe burgers, gemeente en sponsors samen een mooi resultaat kunnen boeken. Vanaf het begin was het de bedoeling dat deze speeltuinen vooral een ontmoetingsplek zouden worden, niet alleen kinderen maar ook voor ouders en grootouders. Daarin is de projectgroep zeer goed geslaagd. Twee jaar samenwerken aan een gemeenschappelijk doel leverde tal van contacten op met als resultaat vriendschappen, nieuwe ideeën, het verhandelen van spullen en hergebruik en nieuwe producten zoals vogelhuisjes. Het bevorderen van biodiversiteit is een ander voorbeeld waarin buurtbewoners elkaar hebben gevonden. Bij elkaar is voor meer dan 35.000 euro bijeen gebracht waaronder ook geld van de buurtbewoners’.

HvdB Speeltuin Heuvel.jpg

De projectgroep op de heuvel en de kinderen, voor wie het allemaal is bestemd aan de voet van de heuvel. 

HvdB Speeltuin accordeon.jpg

Wijkraadvoorzitter Ebbe Rost van Tonningen zorgt voor de muziek.

HvdB Speeltuin Waterplezier.jpg

Kinderen genieten van de waterpompinstallatie.

Meer berichten