Logo vierklank.nl
Foto:

DOS klopt KVA

Op papier een spannende pot korfbal in Westbroek tussen de nummers 1 en 2 in de overgangsklasse. Zowel DOS als KVA verspeelden vorige week punten. Korfbal Vereniging Amstelveen verloor van Antilopen en DOS liet een punt liggen tegen Dindoa. Dus beide teams waren gebrand op het winnen van deze pot.

Het uitstekende loopvermogen van de dames van KVA was vooraf wel een aandachtspunt voor het team van DOS. Maar coach van Brenk had daar bij de vakindeling prima rekening mee gehouden. Beide teams begonnen voortvarend. Over en weer werd er een heel hoog tempo gespeeld waarbij DOS halverwege de 1ste helft uitliep naar een 8-4 voorsprong. Maar dan toch uit het niets een opleving van KVA. Met de vliegensvlugge dames weten ze de stand bij de rust dan toch naar 9-9 gelijk te trekken.

In de 2e helft lijkt het even gelijk op te gaan, maar dan neemt DOS toch definitief het initiatief over. Met een paar mooie aanvallen wordt de voorsprong uitgebouwd naar 3 punten en wordt de voorsprong niet meer uit handen gegeven. KVA probeert nog wel een paar keer door het sterke verdedigingsblok van DOS heen te breken, maar zijn niet opgewassen tegen de oranje muur. Eindstand 20-17. DOS staat inmiddels 1 punt voor op nummer 2 in de poule Tweemaal Zes uit Maartensdijk. 

Meer berichten