Logo vierklank.nl
FC De Bilt boekt mooie overwinning
FC De Bilt boekt mooie overwinning (Foto: )

FC De Bilt boekt mooie overwinning

Afgelopen zaterdag speelde FC De Bilt de uitwedstrijd tegen SVL. In het eerste kwartier kreeg SVL enkele kansen om de score te openen, maar de Biltse keeper hield zijn goal netjes schoon. Het spel golfde over en weer en het was voor de toeschouwers zeker de moeite waard.

Halverwege de eerste helft scoorde Sander van den Berg uit een mooie corner en zo verscheen de 0-1 op het scorebord. FC De Bilt kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en de Biltse supporters zagen toen al dat dit een overwinning op zou gaan leveren. In de laatste minuut redden beide keepers op prima wijze enkele doelpogingen, waardoor het bij de thee nog 0-1 stond.

Na de rust startte SVL matig en FC De juist heel sterk. Dit resulteerde al vrij snel in twee serieuze kansen voor de Biltse mannen, maar een keer ging de bal net naast en de andere keer pakte de Langbroekse keeper de inzet voortreffelijk. Toch viel kort daarna de 0-2 door een onberispelijk genomen strafschop van Sam Eerdmans. FC De Bilt was de bovenliggende partij en toen SVL tegen het einde met tien man verder moest, leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch werden de laatste minuten nog wat spannend, omdat SVL vlak voor blessuretijd op 1-2 kwam. Hierna voetbalde FC De Bilt zich redelijk eenvoudig door de blessuretijd en konden de drie punten mee naar De Bilt.

Op zaterdag 16 oktober is de thuiswedstrijd tegen Almkerk, aanvang 14.00 uur en de entree is gratis.

Meer berichten