Logo vierklank.nl
Jong en oud kan tijdens de herfstvakantie meedoen met de opschoonactie in de natuur.
Jong en oud kan tijdens de herfstvakantie meedoen met de opschoonactie in de natuur. (Foto: )

Bos Park Bilthoven is partner voor Nederland Schoon

Nederland Schoon, Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bos Park Bilthoven slaan de handen ineen om zwerfafval te verminderen in het Nationaal Park. 

Tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie (16 t/m 24 okt) - organiseren Nederland Schoon en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een opschoonactie waarmee tot wel 200 kilometer aan wandelpaden volledig zwerfafvalvrij gemaakt wordt. Tijdens deze week zullen zogenaamde clean teams samen met vrijwilligers zwerfafval opruimen dat op en rondom de paden ligt. Bos Park Bilthoven stimuleert haar eigen recreanten en mensen daarbuiten om hier in te participeren en zal de benodigde materialen (grijpers, handschoenen, afvalzakken en een banier) ter beschikking stellen en het verzamelde vuil inzamelen.

Meedoen 
Er worden zoveel mogelijk vrijwilligers gezocht, die in de herfstvakantie willen helpen met opruimen. Samen met de clean teams kan iedereen een steentje bijdragen. Aanmelden kan op np-utrechtseheuvelrug.nl/opschoonactie. Door gebruik te maken van app Litterati, wordt in kaart gebracht wat voor type afval waar ligt. Die informatie helpt bij het doen van onderzoek naar zwerfafval, waarmee het zwerfafvalprobleem bij de bron kan worden aangepakt.

Over Nederland Schoon
Nederland Schoon werkt al 30 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies creëren zij bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel.

Meer berichten