Logo vierklank.nl
Hessingactie SP in duurzaamheidsweek 2020 nog steeds actueel.
Hessingactie SP in duurzaamheidsweek 2020 nog steeds actueel. (Foto: )

Klimaatrechtvaardigheid op Planetenbaanmarkt

Op vrijdag 15 oktober staat de SP tussen 10.00 en 14.00 uur op de Planetenbaanmarkt, met informatie over klimaatrechtvaardigheid. 

Het grote thema van de duurzaamheidsweek bestaat uit de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, op wereldschaal het kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 

Stelling SP
Rijke mensen stoten meer CO2 uit dan arme mensen. Ze wonen vaker in grote huizen, verbruiken meer energie, rijden vaker in hun auto, boeken vaker verre vliegreizen en investeren hun geld vaker in vervuilende industrieën. De rijkste 1% van de wereldbevolking stoot 30x meer CO2 uit dan de armste 50%. Ook grote bedrijven dragen onevenredig veel bij aan klimaatschade: Wereldwijd is 70% van de CO2-uitstoot afkomstig van de 100 grootste bedrijven. De 10 grootste bedrijven stoten in Nederland 3x zoveel CO2 uit als alle Nederlandse huishoudens samen. De verhoudingen zijn totaal scheef. Om de klimaatcrisis aan te pakken, moeten we dus ongelijkheid en onrecht aanpakken.

SP gaat hierover graag in gesprek op de Planetenbaanmarkt, maar ook over betaalbare huren, aanpak van schimmelwoningen en stijgende energieprijzen. 

Meer berichten