Logo vierklank.nl
Foto:

Wat is het verschil tussen Ripple en XRP?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun geld te investeren. Zo doen ze dit bijvoorbeeld in aandelen van de NASDAQ koers, maar ook wordt er veel geïnvesteerd in onroerend goed door Nederlanders. Dit komt onder meer doordat het op het moment weinig nut heeft om je geld op de bank te laten staan aangezien je amper rente krijgt. Mensen gaan hierdoor op zoek naar andere manieren om slapend rijk te worden, waarbij Vechain crypto kopen ook alsmaar populairder wordt. Naast Vechain kiest men hierbij ook vaak om te investeren in Ripple en XRP. Het verschil tussen Ripple en XRP kun je in dit artikel vinden, want hier heerst nogal wat onduidelijkheid over. 

Wat is Ripple? 

Ripple is een particulier softwarebedrijf voor ondernemingen. Het bedrijf was de oprichter en maker van het Ripple protocol, een open source protocol dat de Ripple Consensus Ledger (RCL) en RippleNet omvat, een reeks betalingsoplossingen die worden verkocht aan banken, niet-financiële instellingen en digitale valuta-uitwisselingen. De RCL maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie om de overdracht van tokens te ondersteunen die fiat-valuta, cryptocurrency of een andere waarde-eenheid vertegenwoordigen. Het protocol is volledig open, wat betekent dat iedereen er toegang toe heeft zonder voorafgaande toestemming van Ripple. Het stelt bank- en niet-bancaire actoren in staat om het protocol in hun eigen systemen op te nemen, waardoor het bedrijf volledig gescheiden wordt van Ripple. Netwerkdeelnemers valideren de transacties bij consensus.

Wat is XRP?

De RCL wordt vaak verward met XRP, ook wel Ripple digital asset genoemd. XRP is een native token van de RCL die wordt gebruikt om de overdracht van geld tussen verschillende valuta’s via het netwerk te vergemakkelijken. Er werden bij het begin 100 miljard XRP eenheden gemaakt, een officieel aantal dat volgens het protocol niet zal toenemen of afnemen. XRP is gemaakt vóór de oprichting van Ripple Labs, het bedrijf. De makers van XRP schonken het bedrijf 80 procent van alle XRP en hielden 20 miljard eenheden voor zichzelf. Dit aspect van XRP is een van de redenen waarom banken en bedrijven de digitale valuta hebben overgenomen: het kan niet worden gedolven omdat het centraal wordt gecontroleerd. Een van de belangrijkste functies van XRP is een overbruggingsvaluta. Traditionele afwikkelingssystemen gebruiken de USD als gemeenschappelijke valuta bij het omrekenen van geld. XRP is ontworpen met het doel om op een dag de Amerikaanse dollar te vervangen als de voorkeursvaluta voor financiële instellingen. Door eerst de waarde van een fiat-valuta om te zetten in de digitale XRP, in plaats van in USD, kunnen wisselkoerskosten en marges worden geëlimineerd, terwijl de verwerkingstijden ook versneld kunnen worden.

Kan Ripple bestaan zonder XRP?

Het bedrijf Ripple zou kunnen blijven bestaan zonder XRP. Naast het creëren van de RCL heeft Ripple namelijk een reeks producten gebouwd, RippleNet genaamd, die op de markt worden gebracht aan banken, betalingsproviders en digitale activa-uitwisselingen als een probleemloze manier om wereldwijd geld te verzenden. Het RippleNet-ecosysteem omvat xCurrent, xRapid en xVia. Voor sommige van deze oplossingen is XRP niet nodig om te functioneren.

http://www.radio350.nl

https://www.aandelen.nl/nasdaq/ NASDAQ koers 

https://www.bitcoinexchangenederland.nl/vechain/ Vechain crypto kopen 

https://www.marketupdate.nl/cryptocurrency/ripple-verwachting/ het verschil tussen Ripple en XRP

Meer berichten