Logo vierklank.nl
<p><em>Carmen Braak: &rsquo;Het was een super ervaring die ik voor geen goud zou willen missen.</em></p>

Carmen Braak: ’Het was een super ervaring die ik voor geen goud zou willen missen.

(Foto: )

Kinderburgemeester Carmen Braak neemt afscheid

Burgemeester Sjoerd Potters nam, mede namens de gemeenteraad, afgelopen donderdag afscheid van kinderburgemeester Carmen Braak.

door Henk van de Bunt

In haar afscheidsspeech verwees Carmen naar de woorden die ze sprak bij haar installatie. Carmen had als thema voor haar burgemeesterschap gekozen voor ‘Buiten spelen’. Carmen wilde dat meer kinderen de straat opgaan en de speelplaatsen in De Bilt verbeteren: ‘Kinderen krijgen steeds meer een plek in onze samenleving. De jeugd is maar 20 procent van de bevolking, maar 100 procent van de toekomst.’ 

Afronding
Carmen gaf aan een leuke tijd gehad te hebben en noemde een ontmoeting met koningin Maxima als één van de hoogtepunten, maar noemde ook andere ontmoetingen: ‘Zo heb ik Sinterklaas mogen ontvangen, Kinderdisco bij Zwembad Brandenburg mogen openen’. Carmen vertelde ook bij allerlei vormen van overleg te zijn geweest; haar laatste officiële handeling was de speeltuinopening aan de Lindenlaan in Bilthoven. Zij eindigde met haar opvolgster Feline veel succes te wensen: ‘Feline je gaat iets doen wat uniek is, maar vooral heel erg leuk. Ik wens je een heel fijne tijd aankomend jaar.

Meer berichten