Ook in De Vierstee een bijdrage van het Algemeen Zangkoor Maartensdijk in de grote zaal onder leiding van de nieuwe, enthousiaste dirigent Julia Scepanovic. (foto Frans Poot)
Ook in De Vierstee een bijdrage van het Algemeen Zangkoor Maartensdijk in de grote zaal onder leiding van de nieuwe, enthousiaste dirigent Julia Scepanovic. (foto Frans Poot)

Sprankelende dag vol activiteiten

Algemeen

Op 25 september bruiste het weer in de kernen van de gemeente De Bilt. Door de coronacrisis was de samenleving in De Bilt al anderhalf jaar ‘op slot’. Het was de hoogste tijd om weer voorzichtig ‘open’ te gaan en elkaar weer te ontmoeten, te bewegen, te sporten, het culturele leven weer te beleven en er zelf mee aan de slag te gaan. Zaterdag 25 september was een ontmoetingsdag met dans, muziek, sport, creativiteit, kunst, koffieochtend en diverse workshops.

De bekende entertainer Bart van Gerwen heet eerst iedereen welkom en spreekt zijn vreugde uit met deze dag. Daarna spreekt kinderburgemeester Carmen Braak; zij vertelt dat zij het contact met haar vriendinnen en vrienden heel erg gemist heeft. Zij signaleerde ook eenzaamheid om zich heen en is heel blij met deze dag. Vervolgens spreekt wethouder Dolf Smolenaers zijn vreugde uit met deze dag, waarop de maatschappij weer open gaat, na deze zware tijd en waarin vooral de cultuursector het zwaar heeft gehad. Vervolgens opent hij officieel deze feestelijke dag.

Afbeelding
Bart van Gerwen zong een eigen compositie, waarbij hij het veelvuldig aanwezige publiek uitnodigde om mee te zingen. Daarna was er op het plein ook nog een masterclass slagwerk. Belangstellenden werden uitgenodigd om op twaalf grote kunststof vaten hieraan mee te doen. Het enthousiasme was enorm (foto Frans Poot).
In De Vierstee in Maartensdijk gaf het Opstaporkest van muziekvereniging Kunst en Genoegen een concert. De jonge leden speelden met veel enthousiasme. Het publiek beloonde hen met een enthousiast applaus. (foto Frans Poot)
V.l.n.r. Bart van Gerwen, Carmen Braak en Dolf Smolenaers op het plein voor het Lichtruim (foto Frans Poot).
Buurtsportcoach Niels van Veelen gaf op het Cruyff Court in De Bilt een les in blikwerpen. (foto Frans Poot)
Dansdocent Jara de Rijs gaf bij WVT (Talinglaan 10 in Bilthoven) een workshop streetdance (foto Frans Poot).
Die dag was het ook het 10 jarig jubileum van het Repair Café. Kapotte apparaten (zoals deze fiets) kregen weer een tweede leven. (foto Frans Poot)