Logo vierklank.nl
<p><em>Muziekvereniging Vriendenkring onder leiding van de nieuwe dirigent Olaf Schipper.</em></p>

Muziekvereniging Vriendenkring onder leiding van de nieuwe dirigent Olaf Schipper.

(Foto: )

Fanfare Vriendenkring brengt kleur in Westbroek

‘De Bilt gaat open’, zo heette het cultuurfestival dat afgelopen zaterdag in de gehele gemeente te bezoeken was: talloze culturele verenigingen vierden het feit dat ze, na corona, weer mochten optreden voor publiek en lieten zien dat ze nog springlevend waren.

In Westbroek gaf de sympathieke Muziekvereniging Vriendenkring voor het dorpshuis, in de open lucht, haar eerste concert sinds de coronacrisis: na bijna twee jaar konden de musici van dit fanfareorkest hun instrument weer aan het publiek laten horen. Bijzonder is dat zij sinds enkele maanden een nieuwe dirigent hebben. Olaf Schipper, die naar eigen zeggen ‘het orkest een nieuwe impuls wil geven, waarbij de combinatie van kwaliteit, hard werken en speelplezier voorop staan’.

Hij roept alle oud-leden op om zich te melden voor het grote reünieconcert dat volgend jaar gegeven wordt in het kader van het 100-jarige bestaan van de vereniging, dat groots gevierd moet gaan worden. Ook nieuwe leden die mee willen doen zijn van harte welkom, want bij alle instrumenten kunnen nog nieuwe spelers worden geplaatst. De vereniging verzorgt ook lessen op de meeste instrumenten, en wie nog geen instrument bezit kan er voor heel weinig geld een huren bij de vereniging.         (Peter Schlamilch)

Meer berichten