Afbeelding

Rode kaart doet wedstrijd kantelen

Afgelopen zaterdag begon FC De Bilt de competitie middels een uitwedstrijd tegen FC Breukelen. De trainer van FC De Bilt, moest nog wel wat improviseren, omdat er nog steeds aardig wat spelers geblesseerd zijn.

In de eerste helft was De Bilt de bovenliggende partij en het was dan ook terecht dat het in de 21e minuut op voorsprong kwam door een mooi doelpunt van Jesse Oliekan. Er had nog wel meer in gezeten voor de mannen, maar ook de Breukelaren hadden zo hun kansjes. In de rust stond er 0-1 op het scorebord.

Kort na rust sloeg FC De Bilt weer toe. Nu was het buitenspeler Youness Akhiat, die voor een prima doelpunt zorgde. Daarna leek de 0-3 in de maak en was de wedstrijd beslist geweest. Alleen gebeurde er in de 60e minuut iets, waardoor de wedstrijd kantelde. Mike Versloot, oud spits van FC De Bilt kwam in botsing met FC De Bilt doelman Menno Vink. De arbiter van dienst gaf rood waardoor Menno van het veld moest. Voor FC Breukelen was dit een omkeerpunt en het kreeg nieuwe energie om de tien man van De Bilt te bestrijden. Het duurde nog tot de 75e minuut, maar toen was het Mike, die de aansluitingstreffer scoorde: 1-2. In het laatste kwartier hing de gelijkmaker in de lucht en vlak voor tijd viel die ook, eindstand 2-2.

Zaterdag 2 oktober begint om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde sv Huizen met keeper Jaime Hensen (ook oud FC De Bilt). Supporters zijn van harte welkom en de toegang is gratis.