Logo vierklank.nl
Stroeve start van DOS wordt goed afgemaakt.
Stroeve start van DOS wordt goed afgemaakt. (Foto: )

DOS sterker dan ASVD uit Dronten

Zaterdag 25 september kwam ASVD uit Dronten op bezoek in Westbroek. ASVD had pas 1 wedstrijd gespeeld en was zich ervan bewust dat dit een pittig potje zou worden tegen de Westbroekse opponent. .

De Westbroekers traden aan zonder Jeroen de Groot die tijdens het inschieten een lichte kuitblessure opliep. Coach van Brenk wilde geen enkel risico nemen en liet De Groot daarom op de bank plaats nemen. Net als in de twee voorgaande wedstrijden startte DOS weer erg stroef. De Groen/Witten van ASVD haakten zeker de eerste speelhelft goed aan. Want ondanks het sterke verdedigen van DOS, vlogen met name de afstandsschoten van ASVD toch goed binnen. Om al eerder afstand te nemen zou het schotpercentage van DOS iets hoger moeten zijn. Hierdoor zou er misschien ook wat meer rust in het spel komen. Met een 15-11 ruststand gingen de teams aan de thee.

De Drontenaren gingen in de tweede heft als een dolle van start en met 4 doelpunten op rij knokten zij zich terug naar 16-16.Toen vond DOS het wel mooi geweest. Na een paar goede aanwijzingen van de trainer, tijdens de time out werd er een tandje bijgeschakeld. Met een paar mooie afstandsschoten en prachtige doorloopballen was het gedaan met de aspiraties van Drontenaren. DOS liep vervolgens uit naar een mooie 29-20 eindstand en pakte hiermee de koppositie over van KVA in de overgangsklasse B.

Meer berichten