Afbeelding

QR- wandeling

Algemeen

door Henk van de Bunt

Maandag 20 september opende wethouder Dolf Smolenaers van Cultuur ter hoogte van Dorpsstraat 81 in De Bilt de eerste QR-wandeling van het Online Museum De Bilt. Aan de hand van 14 bordjes met QR-codes kan een wandeling worden gemaakt langs een aantal historische hoogtepunten in het oude gedeelte van de kern De Bilt. Een tweede in de serie is in voorbereiding en zal door Westbroek leiden.

De wandeling door De Bilt begint bij de St. Michaelkerk (Kerklaan) en eindigt bij het Van Boetzelaerpark. Met behulp van de fotofunctie van de mobiele telefoon wordt de verbinding gelegd tussen de QR-code op het bordje en de betreffende digitale post van het Online Museum. Men kan alle veertien posts bij elkaar zien via de zoekfunctie QR-wandeling op de website.

Vooruitblik
Naast de Dorpskerk, op nummer 70 gelegen aan de eeuwenoude Dorpsstraat - vanouds Steenstraat - werd vervolgens vooruitgeblikt op de activiteiten die het Online Museum, vanaf maart volgend jaar, organiseert over deze regio tijdens het Rampjaar 1672. Het is dan 350 jaar geleden, dat Zonnekoning Lodewijk IV van Frankrijk, over diezelfde Dorpsstraat, toen nog Steenstraat, door De Bilt reed op weg naar de veroverde stad Utrecht.

!