Afbeelding

Aandacht voor dementie bij Bibliotheek

Algemeen

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema ‘De vele gezichten van dementie. Bibliotheek Bilthoven, Planetenplein 2, Bilthoven geeft in deze week op verschillende manieren extra aandacht aan het onderwerp dementie. 

September is Wereld Alzheimermaand en 21 september Wereld Alzheimer Dag. In toenemende mate wordt deze periode in het jaar benut voor activiteiten om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie voor het voetlicht te brengen. De Bibliotheek heeft veel boeken en andere informatiebronnen over het onderwerp Dementie in de collectie. De materialen zijn interessant voor mantelzorgers, (zorg-)professionals en andere betrokkenen. Aansluitend bij Wereld Alzheimer Dag wordt deze collectie van 20 september tot 27 september prominent tentoongesteld in de bibliotheek. 

Op vrijdag 24 september en zaterdag 25 september, van 10.30 tot 11.30 uur, zijn mantelzorgers, professionals, en andere betrokkenen welkom om op de koffie te komen in de bibliotheek. Bezoekers worden geïnformeerd over welke materialen de bibliotheek in huis heeft. De medewerkers van de bibliotheek zijn aanwezig om uitleg en informatie te verstrekken. Ook zullen medewerkers van Steunpunt Mantelzorg De Bilt aanwezig zijn voor vragen en toelichting op de ondersteuning die zij voor deze doelgroep kunnen bieden.

Van 15 september tot en met 15 oktober is tevens een gedeelte van de foto expositie ‘Love, Loss and Laughter’ van fotografe Cathy Greenblat daar te bewonderen.

!