Logo vierklank.nl
De opening van de derde Giga Kangoeroedag in 2019.
De opening van de derde Giga Kangoeroedag in 2019. (Foto: )

Nova verwacht veel kinderen op Giga Kangoeroedag

De voorbereidingen voor de vierde Giga Kangoeroedag van Nova op woensdag 22 september zijn al maanden aan de gang. En dat is nodig, want ook dit jaar verwacht de club 900 kinderen uit de basisschoolgroepen 1, 2 en 3 op de korfbalvelden. 

De Giga Kangoeroedag is een sport- en spelletjes dag voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Met deze dag wil Nova sporten en bewegen promoten bij jonge kinderen. De afgelopen jaren heeft Nova gemerkt dat hier ook zeker behoefte aan is in de gemeente De Bilt, want met ruim 50 leden heeft de club inmiddels de meeste ‘Kangoeroes’ van Nederland. 

Spelletjes voor 900 kinderen
22 september belooft een feestelijke dag te worden. Vanaf 8.45 uur verwelkomt Nova verdeeld over de ochtend en middag 900 kinderen van verschillende basisscholen. Zij gaan in groepjes allerlei bal-, tik-, en korfbalspelletjes doen. Nova kan deze dag financieren door onder andere een subsidie van de Biltse Sport Federatie (BSF) en krijgt daarbij hulp van 75 studenten van Sport College Utrecht en Sportacademie Amersfoort (onderdeel van MBO Amersfoort). (Renske van Kempen)

Meer berichten