Logo vierklank.nl
Nipt verlies voor Nova in eerste competitiewedstrijd
Nipt verlies voor Nova in eerste competitiewedstrijd (Foto: )

Nipt verlies voor Nova in eerste competitiewedstrijd

Nova kwam in de wedstrijd tegen Apeldoorn goed uit de startblokken met een voltreffer van Job Paauw. Apeldoorn reageerde hierop met een snelle goal in hun eerste aanval. Vervolgens was het de ploeg uit Apeldoorn die uitliep richting 1-4. Nova zette aan en wist met een afstandsschot van Marciano de Vree weer op gelijke hoogte te komen met Apeldoorn: 5-5. De scores bleven gelijk opgaan, waardoor de teams de rust in gingen met een stand van 8-8. 

In de kleedkamer benadrukte coach Pascal Frank dat de aanvallen gedisciplineerder uitgespeeld moesten worden. De spelers van Nova namen dit mee de tweede helft in en wisten een kleine voorsprong te pakken met onder andere een afstandsschot van Milou van der Weerdt. Toch wist Apeldoorn weer op gelijke hoogte te komen met de Bilthovense ploeg, om vervolgens uit te lopen tot 12-15. In beide vakken paste Pascal Frank wissels toe om Nova terug in de wedstrijd te krijgen. Deze wissels gaven het spel een nieuwe impuls en met een korte kans van Coen van Eck en een afstandsschot van Aranka Akkermans wist Nova de achterstand te verkleinen tot 14-15. In de laatste minuten kwam Nova dankzij een doorloopbal van Esther van Kempen wederom op gelijke hoogte met de ploeg uit Apeldoorn. 

In de resterende tijd vond alleen Apeldoorn nog de korf, waardoor Nova de eerste competitiewedstrijd nipt verloor. Eindstand: 16-17. 

(Renske van Kempen)

Meer berichten