Logo vierklank.nl
Dit jaar wordt de Biltse Streekmarkt gehouden bij kinderboerderij De Schaapskooi.
Dit jaar wordt de Biltse Streekmarkt gehouden bij kinderboerderij De Schaapskooi. (Foto: )

De Biltse Streekmarkt

Gezelligheid als vanouds op een nieuwe plek

De Biltse streekmarkt is een initiatief van Stichting Biltsheerlijk, in goede samenwerking met voedselproducenten, duurzame ondernemers en enthousiaste inwoners in De Bilt. Biltsheerlijk wil de beschikbaarheid vergroten van gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. Een markt voor lokale duurzame voedselproducten is daarvoor natuurlijk een prachtig middel. Maaike Noorlander. 

De markt groeide in de loop van de jaren uit tot een seizoenmarkt waar voedsel centraal staat, maar ook als plek voor duurzame non-food producten met een transparant en goed verhaal. ‘Ik merk elke keer weer hoe fijn het is om samen een mooie markt neer te zetten met mensen die vol passie hun producten zelf maken en daardoor het verhaal erachter als geen ander kennen. De gezamenlijkheid, het versterken van elkaar en de fijne sfeer typeren deze markt’, aldus Margo Bogaard van het organisatieteam.

Na-Corona
Na een jaar Corona, waarin niets kon worden georganiseerd, is het marktteam deze zomer weer bij elkaar gekomen om deze markt te plannen. Tijdens de Week van de Duurzaamheid op vrijdag 15 oktober is van 15.00 tot 19.00 uur de Biltse Streekmarkt, die voor het eerst zal plaatsvinden bij kinderboerderij De Schaapskooi aan de Melkweg in Bilthoven (achter Het Lichtruim).

Lintje
Verder is alles weer als vanouds met veel gezelligheid, muziek van K?BB?k, vermaak voor de kinderen en heel veel moois en lekkers van Biltse bodem. GroenLinks reikt dit jaar opnieuw op de Biltse streekmarkt het Groene Lintje uit aan een persoon of organisatie die zich inspant voor een sociaal en/of duurzaam De Bilt. Vorig jaar was Anke Hazeleger van Plog it up De Bilt de winnaar, met haar inzet voor een schoon De Bilt.         (Maaike Noorlander)

Meer berichten