Logo vierklank.nl
<p><em>Klimmen, klauteren en glijden; alles is mogelijk.</em></p>

Klimmen, klauteren en glijden; alles is mogelijk.

(Foto: )

Vernieuwd schoolplein Michaelschool

Het was zaterdag 4 september een drukte van belang op en in de omgeving van het nieuwe schoolplein van de Biltse Michaelschool, gelegen naast de gelijknamige parochiekerk aan de Kerklaan in De Bilt. Het geheel vernieuwde schoolplein werd ‘officieel’ geopend na een jaar lang hard werken door een flinke groep ouders.

door Henk van de Bunt

De school ligt in een oudere wijk aan de grens van de gemeente De Bilt. De kinderen komen voornamelijk uit de directe omgeving van de school, maar ook uit de overige delen van de gemeente De Bilt, van de Utrechtseweg tot aan de Groenekanseweg. Enkele leerlingen komen vanuit Bilthoven en Utrecht naar de Michaëlschool. De school begon in 1922 als een kleine, 3-klassige parochieschool. In de loop der decennia groeide het aantal leerlingen gestaag en bedraagt nu ca. 260 kinderen. Aan het gebouw hebben meerdere verbouwingen (waarvan sommige zeer ingrijpend) plaatsgevonden, de meest recente in 2009, waarbij de school geheel gerenoveerd en met meerdere ruimtes uitgebreid werd.

Schoolplein
De leerlingen van de Michaelschool hebben afgelopen jaar een geheel nieuw schoolplein gekregen. Het plein biedt nu veel meer speeluitdagingen en is een stuk groener geworden. In het ontwerp is ook een stuk van de tegels vervangen door zand, leuker voor de kinderen en beter voor het vasthouden van het regenwater. Naast de vele speeltoestellen heeft de Michaelschool nu ook haar eigen buitentheater voor buitenlessen en optredens.

De vernieuwing van het schoolplein is opgepakt door Stichting Ondersteuningsfonds Basisschool St. Michael; gerund door ouders van de leerlingen van de Michaelschool. De stichting ondersteunt de school met grotere verbetering van het schoolplein en algemene ruimtes en onderwijsvernieuwing. Elk jaar wordt er in overleg met school een doel gekozen waarvoor geld wordt ingezameld via donaties van ouders, sponsoring en subsidies.

Klussen
Stichtingspenningmeester Jan-Willem Meiburg keek met een dankbaar, tevreden en trots gevoel terug bij de opening: ‘Er is meer dan 800 uur geklust op het schoolplein, los van alle werkzaamheden er omheen (werving, ontwerp, inkoop, etc.). Er zijn 16 nieuwe speeltoestellen gerealiseerd, er is een theater gebouwd, met naar schatting 3.500 tegels en 975 kilo cement en er zijn 630 planten, struiken en bomen neergezet. Er is 160 kuub zand (oftewel 240.000 kilo zand) op het schoolplein gebracht en met kruiwagens werd 15 kuub grond in de borders gereden. Er is 6400 kg beton gestort met de betonmolen en 350 vierkante meter opnieuw bestraat (zo’n 4000 tegels). Veel tegels zijn meerdere keren door de handen gegaan en daarom is er naar schatting 200.000 kilogram aan tegels getild.

Het afgelopen jaar is er een enorm bedrag van € 45.000 bijeengebracht door de kinderen en de ouders van de Michaelschool, deels door donaties, een subsidie en vele sponsoren, die gul hebben bijgedragen. De uitvoering is grotendeels gedaan door een team van 40 enthousiaste ouders en hun kinderen; zij hebben samen ruim 800 uur op het plein gewerkt en daarmee een supermooi resultaat neergezet’.

Team
Aan de school zijn momenteel zesentwintig medewerkers verbonden: negentien leerkrachten, een vakleerkracht gymnastiek, twee intern begeleiders, twee klassenassistenten, een directeur en een administratief medewerker/ICT-beheerder. Henriette van Amerongen (directeur van de Michaelschool) is dankbaar: ‘De leerlingen en het team zijn enorm blij met dit prachtige en uitdagende schoolplein, hier gaan we vele jaren plezier van hebben. Ik wil alle ouders enorm bedanken namens de hele school’.

Meer berichten