Logo vierklank.nl
Harry en Gerda Hehenkamp tijdens het 10-jarig bestaan van de zaak aan de Hessenweg. [foto Walter Eijndhoven]
Harry en Gerda Hehenkamp tijdens het 10-jarig bestaan van de zaak aan de Hessenweg. [foto Walter Eijndhoven] (Foto: )

Hehenkamp sluit de deuren

Hehenkamp Herenmode in De Bilt sluit aan het einde van september haar deuren aan de Hessenweg 194(B). Harry Hehenkamp: ’Ik word 70 jaar, heb een lieve vrouw Gerda, twee lieve dochters en twee lieve ‘kleine Dolly Dots’ kleinkinderen; de hoogste tijd om te gaan stoppen en meer tijd aan hen te gaan geven’.

door Henk van de Bunt

In 1899 begon zijn overgrootvader in Amersfoort een confectiezaak (kledingmagazijn werd dat toen genoemd). In 2007 opende Harry zijn eigen zaak in De Bilt, in de voetsporen van drie generaties Hehenkamp met als doelgroep ouderen en mensen met een handicap.

Vader
De vader van Hehenkamp had een zaak in Amersfoort, maar omdat twee kapiteins op een schip niet goed werkt, was hij vele jaren bij anderen in dienst. Samen met zijn vrouw begon hij op 175 vierkante meter de zaak op de Hessenweg. Klanten konden kleding op zicht meenemen en ook vermaken kon altijd worden geregeld. Soms werden mensen thuis bezocht. Op zaterdag werkte zijn vrouw mee. Hehenkamp Herenmode bood net dat beetje meer.

Sponsoring
In De Bilt heeft Hehenkamp zich altijd bescheiden maar niet geheel onbekend opgesteld. In 2011 was hij bij de ‘bestaande winkels’ een van de genomineerden voor Ondernemer van het jaar. Op 29 maart van het jubileumjaar ‘900 jaar De Bilt’ ondervond ook de voorzitter van het bestuur van 900 jaar De Bilt (Marius van den Bosch) dat een pak van Hehenkamp als gegoten zit, toen hij op de Biltse Hessenweg na het gebruikelijke persoonlijke en vooral deskundige advies bij Hehenkamp voorzitterskledij van de juiste snit vond. Als bijdrage aan jubileumactiviteiten in 2013 sponsorde Harry Hehenkamp deze voorzittersoutfit.

Topmerken
Hehenkamp: ‘In de Biltse jaren hebben wij hier een ruime en tevreden klantenkring opgebouwd, die in onze zaak een breed assortiment van topmerken aantreft. Niet alleen in De Bilt, ook veel klanten uit Groenekan, Maartensdijk, Utrecht Tuindorp, Loosdrecht en Hilversum vinden hier wat zij zoeken’. Naast de grote merken en kwaliteitskleding kunnen klanten ook rekenen op een persoonlijk en vooral eerlijk advies.

Actie
September is dus de laatste maand van de herenmodezaak; sluiting betekent veelal ook ‘opruiming’. Zo ook bij Hehenkamp op de Biltse Hessenweg. Harry Hehenkamp hierover: ‘Alles mag - nee moet - weg. Op alles geven wij 50% korting. Dan is er toch sprake van een waardig afscheid van een mooie periode hier in De Bilt’. Wat er hierna met het gehuurde pand gaat gebeuren is bij Hehenkamp niet bekend.

Meer berichten