Logo vierklank.nl
Foto:

Uittreksel basisregistratie digitaal

De Gemeente De Bilt zet de volgende stap in de digitale dienstverlening. Vanaf dinsdag 6 juli is het mogelijk om een aangevraagd uittreksel digitaal te ontvangen in MijnOverheid.

Via de website van de gemeente www.debilt.nl is het mogelijk om veel producten digitaal aan te vragen. Zo ook een uittreksel voor de basisregistratie personen (BRP), ook wel uittreksel bevolkingsregister genoemd.

Uittreksel BRP
Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in gemeente De Bilt woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of opleiding, of als u uw auto wilt overschrijven.

Wanneer u een uittreksel BRP aanvraagt, kunt u vanaf 6 juli 2021 aangeven of u deze per post of digitaal via MijnOverheid wilt ontvangen. Het voordeel via MijnOverheid is dat u het uittreksel digitaal ontvangt. Wel moet u checken bij de partij waar u het uittreksel voor aanvraagt of u het uittreksel digitaal mag overleggen. 

MijnOverheid
MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. In uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt u berichten van de overheid zoals over uw toeslagen, uw kinderbijslag of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Gemeente De Bilt gaat nu ook gebruik maken van de berichtenbox van MijnOverheid. Te beginnen met het uittreksel BRP. Wanneer u post over het uittrekstel BRP van gemeente De Bilt wilt ontvangen moet u dit aangeven op de website www.mijnoverheid.nl bij ‘Instellingen’. 

Kijk voor meer informatie over MijnOverheid op www.mijnoverheid.nl/. Het uittreksel BRP kunt u aanvragen op www.debilt.nl/uittrekselBRP

Meer berichten