Logo vierklank.nl
<p><em>Rienk Miedema vond deze foto in de WVT-archieven; de eerste Kindervakantieweek in 1969.&nbsp;</em></p>

Rienk Miedema vond deze foto in de WVT-archieven; de eerste Kindervakantieweek in 1969. 

(Foto: )

Kindervakantieweek met vereende krachten van start

Nog maar zeven weken geleden werd een begin gemaakt met de organisatie van de Kindervakantieweek WVT 2021. Eerder werden al in januari de eerste stappen gezet maar in die jaren was er geen corona. Verleden jaar vond het evenement, dat al sinds 1969 onafgebroken 50 keer georganiseerd is, helemaal geen doorgang. Ook dit jaar zou er geen vakantieweek georganiseerd worden, maar na de versoepelingen van eind mei dit jaar is besloten alsnog de 51ste editie van 19 t/m 21 juli te organiseren. Dit jaar kon WVT terecht op het ruime sportveld achter De Werkplaats.

Hanneke Robberegt is verantwoordelijk voor de ledenadministratie van WVT. Gedurende de gehele coronaperiode heeft ze ervoor gezorgd dat WVT telefonisch bereikbaar bleef. Nu staat ze samen met Manon Veltman (leerkracht van De Werkplaats) en technicus Niels van Vogelpoel aan de basis van de Kindervakantieweek 2021.

Instemming
De gemeente stond achter het initiatief en heeft alle medewerking verleend. Daarnaast stemden verschillende fondsen en instanties stemden in, zoals het Van Ewijckfonds, Stichting Mens en zijn Natuur, Stichting Leergeld, Sportcentrum Kees en De Werkplaats Kindergemeenschap. Met als gevolg dat er maar liefst 407 kinderen zich konden inschrijven voor de drie dagen, die de KVW dit jaar duurt. Het gebruikelijke dagje uit kan niet doorgaan. Wel staan er 70 vrijwilligers paraat voor het pannenkoeken bakken, knutselen, buitenspel, watergevechten, wandelen in het bos en natuurlijk de catering.

HvdB

Meer berichten