Logo vierklank.nl
Stichting Dierenweide Maartensdijk is blij met het nieuwe konijnenverblijf. [foto Henk van de Bunt]
Stichting Dierenweide Maartensdijk is blij met het nieuwe konijnenverblijf. [foto Henk van de Bunt] (Foto: )

Dierenweide Maartensdijk volop in beweging

In de voorbije tijd is er op de Dierenweide in Maartensdijk door Henk van Oostrum van de Twaalf Gaarden hard gewerkt om een mooi en functioneel nieuw konijnenverblijf te realiseren; vorige week werd het nieuwe verblijf officieel aan de vrijwilligers van Stichting Dierenweide Maartensdijk opgeleverd. 

Voordat het verblijf gerealiseerd kon worden is, in samenwerking met Loonbedrijf Arjan van Ginkel, de ondergrond van het nieuwe verblijf door middel van Stelconplaten opnieuw aangelegd. Dit was nodig om het verblijf een stevige en droge ondergrond te garanderen.

Verduurzaming
Met de realisatie van het nieuwe konijnenverblijf zijn gelijktijdig ook een aantal verduurzamingsmaatregelen op en rond de weide getroffen. Zo zijn er nestkasten voor vogels en vleermuizen opgehangen. In de komende weken zal er nog een flink aantal vlinder- en insectenkasten, vleermuizenkasten en andere nestkasten worden bijgeplaatst.

Tevens zijn er - dankzij kwekerij Van Vliet - rond de weide vele tientallen nieuwe struiken en planten gepland. Er is vooral gekeken naar struiken en planten die insecten en vlinders aantrekken. Zo hoopt Stichting Dierenweide Maartensdijk te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de dierenweide en omliggende groene long.

Duiventil
Stichting Dierenweide Maartensdijk zou naast al deze verbeteringen graag ook de duiventil op de weide willen renoveren. Wie als vrijwilliger hierbij wil helpen kan een e-mail sturen naar info@dierenweide.nl. De dierenweide heeft inmiddels een officiële ANBI-status en de website dierenweidemaartensdijk.nl is vernieuwd.

Meer berichten