Logo vierklank.nl
<p><em>Bewoners vieren het einde van de renovatie. (foto Janny Smits)</em></p>

Bewoners vieren het einde van de renovatie. (foto Janny Smits)

(Foto: )

Feestje voor bewoners

In de afgelopen weken waren er twee feestjes voor de bewoners van 170 woningen aan de Kometenlaan en de Planetenbaan in Bilthoven. Daarmee werd gevierd dat twee grote verduurzamingsprojecten klaar zijn. Onder muzikale begeleiding van een draaiorgel, kon er gratis gesnackt worden en ontvingen bewoners biologische maaltijdpakketten.

De verduurzaming van de Zuidpoolflat aan de Kometenlaan (90 woningen) en de Zonnepleinflat aan de Planetenbaan, (80 woningen) duurde ruim een half jaar. De bewoners hebben al die tijd te maken gehad met werkzaamheden in en om hun woning. Juist in een tijd waarin veel mensen thuis moest werken. De opleverfeestjes waren dan ook een blijk van waardering voor het geduld en vertrouwen dat de bewoners hebben gehad.

Energieverbruik
Door energiebesparende maatregelen maken de woningen een sprong: de Kometenlaan gaat van gemiddeld energielabel F naar gemiddeld label A. De Planetenbaan van gemiddeld energielabel D naar gemiddeld label B. Daarbij zijn de flatgebouwen en de woningen gasloos gemaakt. Waar nodig kregen huurders een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet.

Buurtkamer Kometenlaan
Bij het opleverfeestje aan de Kometenlaan werd de sleutel van de verbouwde Buurtkamer symbolisch weer overgedragen aan de vrijwilligers. Zij gaan de komende maanden met Mens De Bilt en bewoners aan de slag om de ruimten weer in te richten en een nieuw programma te maken voor ontmoeten en verbinden in de buurt. In de hoop dat de Buurtkamer in september weer open mag.

Meer berichten