Logo vierklank.nl
Zowel bestuurder als passagier zijn blij met de Riksja.
Zowel bestuurder als passagier zijn blij met de Riksja. (Foto: )

De riksja rijdt weer

Sinds 2017 rijdt in De Bilt een riksja voor mensen die wel weer eens de wind in de haren willen voelen maar niet zelf meer kunnen fietsen. Vooral bewoners van verzorgingshuizen hebben daar gebruik van gemaakt maar ook met zelfstandig wonende ouderen rijden de vrijwilligers graag rond. 

Na een jaar, waarin er vanwege Corona nauwelijks kon worden gereden, zijn nu de eerste fietsritjes gemaakt met de bewoners van de Bremhorst. Zij genoten zichtbaar van de verrassende mogelijkheid op de fiets buiten te zijn, de omgeving te verkennen. Dat zorgde voor veel lachende gezichten onderweg. 

Het riksja-project is een activiteit van de stichting Riksja De Bilt en inmiddels is de fondsenwerving in gang gezet voor de aanschaf van een nieuwe tweede riksja waardoor er vanaf eind augustus nog meer ouderen of mensen met een beperking mee kunnen voor een gratis ritje. Het idee van de riksja-ritjes komt uit Denemarken en het werd vervolgens door de Fietsersbond ook in ons land geïntroduceerd onder het motto ‘Fietsen Alle Jaren’. 

Heeft u interesse in een ritje met de riksja of kent u iemand die dat graag zou willen, aarzel niet en neem contact op met stichting Riksja De Bilt. Dat kan zowel via email (riksjadebilt@xs4all.nl) als telefonisch (06 34184509). Ook voor nieuwe vrijwilligers is plaats, zeker als straks de nieuwe fiets geleverd is. 

Meer berichten