Logo vierklank.nl
Maud van der Pas staat achter de actie ‘Neem een regenton’. [foto Henk van de Bunt]
Maud van der Pas staat achter de actie ‘Neem een regenton’. [foto Henk van de Bunt] (Foto: )

Natuurlijk! Maartensdijk verkoopt regentonnen

Of het nu regenwater is van een fikse onweersbui of regenwater dat van een mals zomerbuitje komt: regenwater kun je prima voor de tuin of bijvoorbeeld schoonmaakklusjes buitenshuis gebruiken. 

De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen, is het plaatsen van een regenton die gekoppeld is aan de regenpijp; daardoor kan al snel vele honderden liters kostbaar leidingwater bespaard worden. Het plaatsen van een regenton is daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Om zo veel mogelijk inwoners van de gemeente De Bilt de gelegenheid te geven om een regenton te plaatsten start Team Natuurlijk! Maartensdijk tot 29 augustus een regentonnen-verkoop-actie. 

Volgens teamlid Maud van der Pas zijn er genoeg redenen om een regenton eens flink in het zonnetje te zetten; ‘Het is al meerdere jaren voorgekomen dat er tijdens lange warme periodes de drinkwatervoorziening en het grondwaterpeil het ‘stevig voor zijn kiezen’ kreeg . Via deze regentonnen actie hebben mensen de mogelijkheid om in plaats van leidingwater regenwater uit hun eigen regenton te gebruiken’. De grote bijdrage aan de verduurzaming die het massaal plaatsen van regentonnen geeft is voor Team Natuurlijk! Maartensdijk de redenen geweest om deze actie ook in de gemeente De Bilt te gaan starten. Maud: ‘Het zou geweldig zijn als dankzij onze actie er ook in onze gemeente zoveel nieuwe regentonnen in gebruik genomen kunnen gaan worden. Als Team Natuurlijk! Maartensdijk doen we deze actie niet commercieel, wij zijn allemaal vrijwilligers die graag een bijdrage willen leveren aan de verdere verduurzaming van onze gemeente’. 

Sponsoren
De actie ‘Heb jij je tonnetje al rond?’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Maartensdijkse bedrijf De Wiltfang, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht. Maud: ‘Voor een hele scherpe prijs bieden we twee soorten regentonnen en toebehoren aan die via onze website www.natuurlijkmaartensdijk.nl besteld en afgerekend kunnen worden. Alle bestellingen komen in een grote levering rechtstreeks van de leverancier. De regentonnen worden later bij Wouter en Marjolein van Oostrum van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg afgeleverd, waarna de bestelde tonnen en toebehoren daar ook afgehaald kunnen worden’. Meer informatie, prijzen en actievoorwaarden en het bestelformulier zijn tot en met 29 augustus te vinden op de website natuurlijkmaartensdijk.nl. 

Meer berichten