Logo vierklank.nl
Scene Theaterschool Masquerade op locatie De Hoeve aan de Soestdijkseweg.
Scene Theaterschool Masquerade op locatie De Hoeve aan de Soestdijkseweg. (Foto: )

Fietstocht met een historisch tintje

De HiStories fietstour is een bijzondere tocht van 17 kilometer door de gemeente De Bilt en omstreken langs 5 historische locaties, waarbij u de bijbehorende scènes ter plekke kunt bekijken op uw mobiele telefoon. Oude tijden herleven. Meerdere artiesten en theatermakers uit de regio vertellen theatraal de verhalen die zich hebben afgespeeld. 

Bij ‘Molen Geesina’ in Groenekan zien we hoe de molen al honderden jaren maar blijft doormalen ondanks alle veranderingen die zij heeft doorgemaakt. En zo vertolkt Theaterschool Masquerade de tijdlijn vanaf 1850 op aspergeboerderij De Hoeve aan de Soestdijkseweg. 

Voor de Theaterschool Masquerade van het KunstenHuis is het dit jaar een speciaal jaar want zij vieren hun 20 jarig bestaan. De overige locaties zijn Het Verloren Kerkhof waar andersdenkenden werden begraven, ’t Eiland in Groenekan waar verzetsheldin Jacoba van Tongeren lange tijd verbleef en de bijzondere Immanuelkerk in De Bilt.

De culturele fietstocht is nog tot september te fietsen. De videotour is te reserveren via:www.hetweeshuisvandekunst.nl        (Petra Bergstra)

Meer berichten