Logo vierklank.nl
Pannenkoeken bakken bij de Maartensdijkse Ontmoetingskerk.
Pannenkoeken bakken bij de Maartensdijkse Ontmoetingskerk. (Foto: )

Boodschappenplusbus en Pannenkoeken

De BoodschappenPlusBus is op 1 juli weer gestart: dit is gevierd met het thuisbezorgen van, door een heel team van ondernemers, gesponsorde pannenkoeken.

Elk jaar in oktober op de Nationale Dag van de Ouderen bakken vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus van Mens De Bilt pannenkoeken voor ouderen uit de gemeente. In 2020 kon dat niet doorgaan i.v.m. de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag de bus weer starten met het rijden van boodschappenritten en dat werd gevierd.

Alternatief
Donderdag 1 juli hebben de vrijwilligers 300 pannenkoeken gebakken bij de Ontmoetingskerk in Maartensdijk, die daarvoor ruimte beschikbaar stelde. Ook heeft de familie Boom de hele dag geholpen met bakken en bezorgen. Omdat het gezamenlijk eten nog niet mogelijk was werd er een alternatief bedacht: vier pannenkoeken in pizzadoos, met kuipjes stroop, zakjes suiker en een bakje erbij met gebakken appel en rozijnen. Zo gingen de vrijwilligers de dozen bij de mensen thuisbrengen. Veel blije gezichten, zowel bij de makers, als bij de ontvangers.

(Misja Oliemans)

Meer berichten